пʼятниця, 04 грудня 2009 07:51

Першокласник граблями забив батькового товариша

23 листопада жителі селища Великий Любінь Городоцького району Львівщини поблизу автотраси Львів-Самбір біля зруйнованого будинку знайшли тіло 56-річного Ярослава Ільчишина.

— Спочатку думали, що він загинув у ДТП. Травми на його тілі були від сильного удару, на шосе залишилися сліди від гальмування, — розповідає заступник начальника Городоцького райвідділу міліції Михайло Козар. — Згодом з"ясували, що чоловіка вбили і на тачці вивезли на дорогу.

Міліціонери обійшли сусідні обійстя. На подвір"ї Андрія Кметя, 40 років, помітили червоні плями, схожі на кров. Господар розповів: чоловіка убив його 7-річний син Осип.

У неділю до Кметя прийшов приятель Ярослав Ільчишин. Був напідпитку, із собою приніс пляшку горілки. Захмелілий заснув у хліві.

Осип бавився на вулиці. Почав виганяти чоловіка. Той не реагував. Малий схопив металеві граблі і протягом години бив ними сплячого по голові.

Із будинку вийшов батько, помітив кров біля хліва.

Мати покинула Осипа одразу після народження

— Я почав його мити, а там все розбите, кров. Він уже хрипів. Я перелякався, не знав, що роблю. Коли помер, подумав, що ні мені, ні дитині життя не буде, — пригадує Кметь. — Уночі на візку вивіз тіло до траси.

Школяр не може пояснити, чому так вчинив. У батька просить вибачення. Ільчишин часто до них навідувався. До хлопця ставився добре.

Мати покинула Осипа одразу після народження. Андрій Кметь його виховував сам.

— Торік ставили питання, аби відлучити малого від батька, — каже голова Великолюбінської селищної ради Степан Буняк, 42 роки. — Та відтоді він змінився. Хлопчик завжди ходив чисто одягнутий, доглянутий, нагодований. Чоловік працював на деревообробному заводі. Правда, час від часу дозволяв собі випити.

Осип цьогоріч пішов до школи. Вчителі кажуть, що не помічали за ним   жорстокості. Нині триває слідство. З хлопчиком працюють психологи.

Ільчишин працював охоронцем на деревообробному заводі. Жив із сестрою.

Зараз ви читаєте новину «Першокласник граблями забив батькового товариша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути