понеділок, 30 березня 2009 16:53

Син Тарасюка отримує тисячу гривень зарплати

Автор: фото: з родинного архіву Олега Тарасюка
  Олег Тарасюк із дружиною Мирославою і донькою Владиславою в орендованій квартирі в Києві. Власного житла родина ще не має. У двокімнатній квартирі, записаній на Олега, мешкає його бабуся
Олег Тарасюк із дружиною Мирославою і донькою Владиславою в орендованій квартирі в Києві. Власного житла родина ще не має. У двокімнатній квартирі, записаній на Олега, мешкає його бабуся

"Сестра подзвонила з Німеччини, привітала з отриманням диплома. Кажу: я інститут закінчив ще два роки тому, — сміється 24-річний Олег, син нардепа-"рухівця" Бориса Тарасюка. — На таблоїді написали, що синові Ющенка дали диплом, і мене помилково вписали. Андрій Ющенко на два роки молодший, ми навіть не знайомі".

У кафе "Шангріла" на столичному Подолі на Тарасюка чекає друг Іван.

— Він тепер одружений, весь час заклопотаний, — розповідає Іван. — Ми товаришуємо з дитинства, у пісочниці машинками гралися. Два тижні не бачилися.

Приятелі обнімаються. Олег виймає з портфеля ноутбук ASUS, показує весільні фото. У червні 2008-го він одружився з Мирославою Мастилко, 23 роки.

— Мирослава з Черкащини, у Києві вчилася на міжнародника. А познайомилися в Запоріжжі, на весіллі в спільних друзів. Батькам мене представила в ресторані. Її мама Світлана Петрівна працює в банку, батько Володимир Григорович — бізнесмен. Доти я мав багато дівчат, але за дружину не бачив жодної. Друже, де ми гуляли моє весілля? — повертається до Івана.

— У ресторані "Козацький Стан", — підказує той.

— Із політиків був нардеп Юрій Костенко з дружиною Іриною. Ми з ним родичі, — продовжує Тарасюк. — Моя середуща сестра Богдана вийшла заміж за сина Костенка Ростислава. Уже мають трирічного сина Івана.

Медовий місяць Тарасюки провели на Мальдівах і в Німеччині. У німецькому місті Гамбург живе із сином Данилом сестра Олега — Оксана, 37 років.

Три з половиною місяці тому в Олега Тарасюка народилася донька Владислава.

— Якого числа Влада родилася? — питає він у Івана.

— 21 листопада, — відказує той.

Олег Тарасюк з"явився на світ у Нью-Йорку. 1984-го його батько працював там секретарем представництва України при ООН.

— В Америці я жив до двох років. У перший клас пішов у київську школу N117, на Лютеранській. З двома сестрами і батьками жили в двокімнатній квартирі на Оболоні. У шостий клас перевівся до Бельгії (1995-го батько очолив посольство в країнах Бенілюксу. — "ГПУ"). Там викладали французькою, я не розумів жодного слова. Але за півроку вільно говорив.

Там викладали французькою, я не розумів жодного слова

Наступні два класи Тарасюк провів у школі при штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

— Із нуля довелося вивчити англійську. Кожен семестр батьки отримували звіт про оцінки. Батько зазирав у нього рідко. Моїм навчанням цікавилася мама. Максимальною успішністю вважалося 100 відсотків, у мене було 80.

Олег Тарасюк влаштувався чиновником у Держкомрезерві.

— Вакансію знайшов в Інтернеті. Відправив резюме, пройшов співбесіду. Із початком кризи зарплату врізали до тисячі гривень. Ще працюю помічником нардепа-"нунсівця" Романа Ткача. Ми з Мирославою винаймаємо 2-кімнатну квартиру на Подолі. Батьки трохи допомагають. Але тато сказав, що ні машину, ні квартиру купувати мені не буде.

Збиває дзвінок на телефоні "Епл".

— У нас із батьком однакові моделі, — сміється. — Дзвоню йому майже щодня. У вихідні ходимо до них у гості. Тато любить гратися з онукою. Іноді готує китайські страви: смажить куряче м"ясо, додає бамбук, водяні каштани і моркву.

Зараз ви читаєте новину «Син Тарасюка отримує тисячу гривень зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути