Іван Крулько
Народний депутат України, голова "Батьківщини Молодої", кандидат юридичних наук
08.11.2011
4

Співпраця з НАТО: переваги для України і Росії

Я переконаний у тому, що рано чи пізно Україна стане членом НАТО. Це навіть не пов'язано з рішеннями Бухарестського саміту, адже євроатлантична інтеграція - це цивілізаційний вибір українського народу.

Я вважаю, що майбутній розвиток Української держави напряму залежить від того, буде Україна членом НАТО та Європейського Союзу чи не буде.

Залишається незрозумілим, чому нинішня влада прийняла рішення викинути з стратегії зовнішньої політики перспективу вступу України до НАТО. Є це "грою з електоратом", черговими поступками Москві чи, можливо, і тим й іншим?

Очевидно, що Партія регіонів хотіла таким чином виконати свою передвиборчу обіцянку "НАТО - ні". Проте, сьогоднішні протестні настрої не пов'язані з тим, йде Україна до НАТО чи не йде. Системна соціально-економічна криза поглиблюється з кожним днем і акції загальнонаціональної непокори продовжують ширитися Україною, при чому все активніше саме на Сході і Півдні, серед традиційного електорату ПР.

Демонстрація лояльності до Росії теж не спрацювала. Навпаки – відмова від євроатлантичної інтеграції зробила позицію України ще більш вразливою під час ведення переговорів з Росією. Таким чином рішення української влади було помилковим і однозначно зашкодило національним інтересам України.

Нинішнє українське керівництво під вступом до НАТО та Євросоюзу розуміє загрозу своїм "цінностям". У разі, якщо Україна стає членом Євросоюзу і НАТО це автоматично виключає можливість будувати міліонні вертолітні майданчики, різні межигір'я, знищує корупцію. Це зовсім інші цінності, які чужі нинішній владі, тому вона боїться вступу до НАТО і ЄС.

Очевидно, що українська влада потребує перезавантаження. Еліти повинні оновитися, і жити за цінностями, що притаманні НАТО і ЄС.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі