Маємо дати американцям відповіді. Інакше втратимо підтримку

Всі, на жаль, втомлюються від чужої війни. Тому українська влада має зробити все можливе, щоб не дати американцям розчаруватись і зневіритись

Видання The New York Times зазначає, що за останні два роки США надали Україні колосальну військову та економічну допомогу. Йдеться про суму понад $111 млрд. Водночас суттєва кількість республіканців у Палаті представників заявляють, що вони проти подальших витрат. Частина найбільш консервативних представників GOP вимагають надати нову стратегію, перш ніж вони зберуться голосувати за будь-які додаткові ресурси для України з американського бюджету.

З того, що я сьогодні чую від різних політиків у США, читаю у наших ЗМІ та аналізую, влада України має прояснити дві ключові теми. Саме чіткі відповіді на ці питання дуже хочуть почути як американські політики, так і рядові американці.

Україна має пояснити нашим політикам, яким саме шляхом вона досягатиме успіхів у війні з Росією

Перше: Україна має пояснити нашим політикам (і дуже переконливо пояснити), яким саме шляхом вона досягатиме чітких успіхів у війні з Росією.

Тобто просто сказати, мовляв, "ми переможемо", "у нас міцніє оборона", "контрнаступ колись точно буде" - вже не працює. Влада повинна сказати чітко, що Україні потрібна така-то (чітка!) кількість ресурсів і тоді, за певний конкретний період часу, будуть зроблені такі-то й такі-то речі, результат буде такий-то і такий-то. Все має бути чітко та конкретно.

Українська влада просто продовжує говорити американцям, мовляв, "ми воюємо за свободу, проти зла, ми постраждалі, разом із США ми захищаємо вільний світ". Так, це правильно і всім зрозуміло, але зараз це менш ефективно. Все тому, що чужа війна будь-яким країнам рано чи пізно набридає. І зараз американці хочуть почути від України набагато більше конкретики, щоб точно розуміти конкретний план подальших дій офіційного Києва. Може, це звучить трохи брутально, але така реальність. Ніхто не готовий нескінченно вести війну без плану, мети та хоч якихось досягнень.

США хочуть розуміти, чому влада України так часто звинувачується в корупції

Друга тема. Це те, що назріває вже не перший місяць. Подібні питання від американців підігріваються різними подіями вже у самій Україні. США хочуть розуміти, чому влада України так часто звинувачується в корупції? Тут багато питань - наприклад, чому існують (як мінімум, про це дуже часто у нас говорять) якісь незрозумілі зв'язки з Росією в окремих людей в адміністрації? Чому часто звучать подібні звинувачення і чи мають вони реальні підстави? Владі України в цьому питанні потрібно clear the air (розрядити обстановку). Потрібно проговорити для США всі ці речі, а не намагитися робити вигляд, що проблем не існує. Адже подібні питання зависли в повітрі.

Ці моменти дуже важливі для нас. Бо вже не лише у "трампістів", а й у демократів з'являються настрої та питання, мовляв, "куди ми йдемо у ситуації з війною в Україні?". Демократи теж вже почали трохи втомлюватися. Я думаю, що сьогодні така втома у США виникає тому, що ми не бачимо тих результатів, які хотіли б бачити.

Ми бачимо, що Росія не йде на переговори. Люди продовжують вмирати, продовжуються постійні обстріли, руйнування та жертви. І водночас в США дедалі частіше точаться розмови про корупцію в Україні...

Ось чому ці дві теми мають бути виведені Україною на поверхню. Для того, щоб мати сильний ефект, вони мають бути виведені на конкретику, де все буде переконливим, чітким та правдивим.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі