Урожайне наше. І це – наш черговий Сталінград

Зараз росіяни намагаються влаштувати нам генеральну битву по всіх напрямках нашого наступу

ЗСУ звільнили Урожайне. Зараз роспропагандони почнуть писати: "Ха-ха, одне село брали два місяці!" А західні "експерти" будуть розказувати, що "темпи контрнаступу розчаровують". А прагматичні українці будуть писати, що так довго брали, що війна затягнеться навічно. І всі разом будуть неправими.

У Клаузевіца є таке поняття "генеральна битва" – це ключова битва війни, де сходяться найбільші сили сторін і фактично визначається доля війни. Оскільки задіювання значних сил і перемога однієї зі сторін на довго визначає її домінування. Прикладом генеральних битв в Другову світову були Сталінградська та Курська дуга. Мабуть, дуже смішно прозвучить, що німці не могли взяти одне місто півроку. Сукупні втрати за Сталінград з обох сторін склали 2 600 000 загиблими і пораненими.

Ціль окупантів – досягнути стратегічного тупіка, при якому ні ми, ні вони не зможуть наступати, але вони залишаться на окупованих територіях і з цим підуть на переговори

Те, що зараз роблять росіяни, – це намагаються влаштувати нам генеральну битву по всіх напрямках нашого наступу. Тобто замість маневрування вони вкидають всі можливі сили на будь-яке наше просування. Це призвело до того, що цього тижня їм довелось розпаковувати стратегічні резерви, оскільки вже просто не вистачає сил прикривати всі можливі напрями наших проривів. Ціль окупантів – досягнути стратегічного тупіка, при якому ні ми, ні вони не зможуть наступати, але вони залишаться на окупованих територіях і з цим підуть на переговори.

Тому в якійсь мірі вважайте Старомайорське, Урожайне, Роботине, Вербове, Приютине тощо – Сталінградами. Два з яких ми вже взяли. Можливо, так вам буде легше усвідомлювати масштаб досягнення ЗСУ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі