Перемога почекає. Зараз є дещо важливіше

Так, це сарказм. Але якщо без жартів, то цю вакханалію "схематозників" треба терміново припинити

Війна втомлює. Важко витримувати складний психологічний, фінансовий тиск – і не всім дано з цим впоратися. Схоже, першими нерви здали у специфічної категорії українського суспільства. В тих, кого ще називають "схематозниками", чи просто корупціонерами. Які "дерибанять", "пиляють", "мутять", набиваючи власні кишені за кошт бюджетів різного рівня.

Повідомлення про сумнівні закупівлі, оборудки, дивні рішення органів влади збільшуються останнім часом, наче снігова куля, що почала котитися з гори. На трохи забутий вже шок від яєць для війська по 17 грн за штуку десятками накладаються не менше шокуючі шалені бюджетні витрати. Від барабанів та "золотих" овочерізок для укриттів до багатомільйонних ремонтів під час війни чи комедійного серіалу за 14 млн грн на замовлення державного телеканалу.

Очевидно, "схематозники" втомилися чекати на перемогу і масштабну відбудову після неї із очікуваним золотим фінансовим дощем. Вирішили пиляти тут і зараз

Очевидно, "схематозники" втомилися чекати на перемогу і масштабну відбудову після неї із очікуваним золотим фінансовим дощем. Вирішили пиляти тут і зараз. Якщо її не припинити, ця вакханалія матиме погані наслідки.

Само собою, кожна вкрадена із бюджету чи нераціонально витрачена гривня означає послаблення обороноздатності держави. Дерибан під час жорстокої війни та купи проблем із забезпеченням армії – це допомога ворогу.

Природно, свято корупції породжує величезну недовіру до влади з боку суспільства, б'є по одній з основних умов стійкості – єдності всередині країни. Бо не може бути її між солдатом, який протистоїть ворогу на фронті, та тими, що фактично сприяють агресору в тилу. Не можуть бути в одному човні люди, що платять податки, та ті, що ці податки розкрадають, ще й за таких обставин.

Український бюджет наполовину складається нині з західних кредитів та грантів

Свято для "схематозників" може також обернутися великою недовірою до України з боку союзників та зменшити симпатії західних суспільств – з усіма фінансовими та політичним наслідками. Український бюджет наполовину складається нині з західних кредитів та грантів, а рішення урядів про допомогу Україні ґрунтується на симпатіях людей.

І все це опиняється під ризиком через певну кількість корисливих можновладців та їхніх спільників.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі