Їжа та радіація. Топ продуктів, які захистять вас от наслідків

Останнім часом багато пишуть про загрозу ядерного удару. Раджу, як захистити організм від радіації, що мати в аптечці та холодильнику

Щоб правила порушувати чи не приміняти, їх треба знати. Полетіли питання. Харчування у разі змін радіоактивного фону.

Радіація потрапляє до організму:

– через шкіру

– ШКТ

– органи дихання

Після опромінення частки за допомогою крові та лімфи розносяться до органів та тканин.

Виведення радіації з організму:

– через ШКТ

– нирки

– органи дихання

Прийом йоду. Профілактично – не треба!

При аварії та радіації – прийом йодиду калію (ураження щитоподібної залози).

• немовлята до 1 місяця та ті хто на грудному вигодовуванні – 16 мг

• діти до 3 років – 32 мг

• діти до 12 років – 62 мг

• з 13 років та дорослі – 125 мг

Окремо від йоду (2-3 години до/після) – прийом сорбентів у високих дозах

Окремо від йоду (2-3 години до/після) – прийом сорбентів у високих дозах – якомога раніше – вугілля, глина/бентоніт якщо є.

При вираженій блювоті – засоби центральної дії + регідрон; РеО.

Пошкодження кишківника – величезне значення за впливом на імунітет, тому підтримувати цілісність мукозу – слизового шару – критично важливо:

• насіння льону (замочувати), водорості

• холодець, бульйони на кістках

• субпродукти – печінка тощо

Коректна робота жовчного міхура (насіння, кунжут, гаряча вода, гіркоти-трави).

Співвідношення омега-3/омега-6: поменше арахісу та олій – кукурудзяної, соняшникової (!!!), особливо якщо на них смажити.

Пребіотики (для здорової флори):

– насіння льону

– темна листова зелень

– цибуля та часник

– топінамбур, батат, картопля

– ячмінь, цикорій

– какао

– конопляні висівки та висівки

– насіння кунжуту

– гарбузове насіння, горіхи

– водорості

– гриби

– паростки

Пробіотики (для заселення здорової флори):

– квашена капуста без цукру

– ферментовані соєві продукти (місо, тофу)

– цільна кисломолочна ферментація без добавок

Для профілактики гепатотоксичності:

– чай з кульбаби, цикорій

– солодка

– меліса

– куркума

– максимум свіжих овочей, фруктів

Для профілактики нейротоксичності:

– ліполієва кислота – мало в їжі, але томат, шпинат, капусти, картопля, буряк та потрухи (печінка, серця, шлунки)

– чорний кмин

– різнокольорові свіжі овочі та фрукти

– імбир

– куркума

– вітамін В1

Погіршують: алкоголь, нікотин, антибіотики.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі