Чи варто перейматися "секретами Пентагону"?

Слід розуміти, що для медійного бізнесу подібні речі – ходовий товар

Українські та зарубіжні медіа продовжують активно рентранслювати та коментувати злиті в інтернет "секретні" документи Пентагону. Сенсаційні заголовки з'являються щодня – когось шокують, когось засмучують або, навпаки, обнадіюють. Залежно від інформації.

Тут слід розуміти, що для медійного бізнесу подібні речі, засновані на грандіозному скандалі, – ходовий товар. Такі матеріали охоче читають, поширюють далі. Тобто товар гарно продається.

Водночас жодне медіа не може гарантувати правдивість інформації, викладеної в оприлюднених документах. Ніхто достеменно не скаже, що там правда, що брехня та інформаційна спецоперація, а що суміш правди та фальсифікату. Що ще актуально, а що вже ні.

Значна кількість "секретів" присвячена прогнозам Пентагону щодо подальшого ходу війни. Але ж ми чули свого часу прогнози про швидку перемогу Росії?

Значна кількість "секретів" присвячена прогнозам Пентагону щодо подальшого ходу війни. Навіть якщо відповідні файли є правдивими, це лише американські оцінки та припущення – а не факт чи щось таке, що обов'язково має статися. Ми ж чули свого часу прогнози про швидку перемогу Росії?

Часто медіа привносять до інформації власні інтерпретації та коментарі, припущення чи акценти. Це також може вплинути на сприйняття, водночас не змінюючи головного – відсутності гарантій достовірності інформації.

Тож до "секретів Пентагону" слід ставитися критично – хоч якими б цікавими і шокуючими вони не були, які б поважні медіа про них не писали.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі