8 фільмів, які допоможуть впоратися з депресією

Можливість подивитися на свої проблеми під іншим кутом іноді буває кращою "пігулкою"

Звісно, ці фільми не вилікують вас від депресії, не змінять кардинально життя, не повернуть втрати та, напевно, душевний біль теж не вгамують… Але після перегляду цих чудових кінострічок з'являється дивна впевненість, що ти точно справишся! Ти пройдеш крізь цей непростий період свого життя, крізь цю темряву і порожнечу та обов'язково вийдеш на сонце. Тому що важких, трагічних моментів в житті, на жаль, неможливо уникнути. Їх можна лише прожити, майстерно вплітаючи в канву своєї долі.

"Бобер"

Неприємності навалюються на головного героя величезною лавиною. Бізнес ось-ось розвалиться, дружина не хоче бачити його вдома, а син цьому тільки радий. Головний герой оселяється в готелі, де він безуспішно намагається покінчити життя самогубством. Безглуздо проводячи час, він одягає на руку іграшку-бобра, за допомогою якого висловлює все те, що стримував всередині. Іграшка стає його другою особою – через неї він вихлюпує весь негатив. Поступово йому стає краще, і, здається, справи йдуть на лад. Фільм дає справжню "пігулку" від депресії.

"Психоаналітик"

Головний герой фільму – в минулому успішний голівудський психоаналітик, який переживає особисту трагедію: самогубство дружини. Здається, життя більше ніколи не буде радісним та щасливим, але одного дня до нього на прийом приходить дівчинка-підліток, занурена у свою власну трагедію… Чудовий фільм, який показує, наскільки спільне проживання болючого досвіду звільняє від провини і дає сили жити далі.

"Список останніх бажань" ("Поки не зіграв у ящик")

Фільм, в якому головним героям доведеться пережити, можливо, найщасливіший час перед неминучим кінцем. На них чекають яскраві враження, можливість помиритися з родичами та відкрити в собі ті риси, які до цього моменту були приховані через повсякденну метушню. "Не важливо, скільки днів в твоєму житті, важливо, скільки життя в твоїх днях" – вислів, який найкраще описує цей фільм, після якого хочеться жити.

"Життя спочатку"

Герої стрічки – молода сімейна пара, які мріють переїхати жити до Парижа, подалі від нудного провінційного містечка. Але доля приготувала їм ряд випробувань і сюрпризів. Фільм, який змушує по-новому подивитись, чим ми заповнюємо своє подружнє життя і наскільки неважливою є "ідеальна картинка".

"1+1"

Цей фільм розповідає про темношкірого хлопця з низів суспільства і багатого аристократа, про стосунки, в яких змінюється кожен, про повернення радості і смаку життя, про усвідомлення, що тепло людського серця є безцінним, а життя таки вартує того, щоб жити!

"Щоденник Роуз"

Головна героїня дуже давно перебуває в психіатричній лікарні – більше половини свого довгого життя. Новий головний лікар, бажаючи дізнатися про неї більше, знаходить щоденник Роуз, який вона вела протягом десятиліть і записувала в нього свої найпотаємніші думки та спогади і який є німим свідком подій, що призвели до ув'язнення Роуз...

"500 днів літа"

Фільм-роздум про мінливість кохання і руйнування всіх принципів, коли почуття накриває з головою, і ти вже не здатний мислити – а лише відчувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі