Здоровий пофігізм – це круто. Раджу, як цьому навчитись

Не будьте жертвою подій – завжди використовуйте те, що дається

Легкість розуму, або здоровий пофігізм – це шлях до здоров'я і щастя (що в моєму розумінні одне й те саме).

Бути легкою людиною – значить не зациклюватися на проблемах, ставитись до всього простіше, не тонути в емоціях і триматися завжди на плаву.

Бувають люди – наче поплавці. Які б хвилі не вирували, вони наче непотоплювані: постійно на поверхні, не намокають, не йдуть на дно, як інші. Щось у їхньому сприйнятті життя є таке, що дозволяє їм залишатися завжди на плаву – бути легкими та незалежними від обставин чи емоційних штормів. І ця їхня легкість дуже подобається іншим. Хоча, напевно, жити із такою легкою людиною може бути й непросто. Але зараз ми не про це.

Звичка ставитись до життя з побоюванням і бути весь час насторожі може призвести до проблем зі здоров'ям

Хвилювання та постійний стрес – не найкращі супутники здоров'я. Людям часто здається, що хвилюючись, вони себе захищають від можливих проблем. Насправді ж це не так. І найчастіше хвилювання та тривога призводять до проблем. Це погана звичка – ставитись до життя з побоюванням, сприймати все серйозно, бути весь час насторожі.

Щоправда, до справжніх проблем підготуватися неможливо. Їх треба вміти приймати та вирішувати по ситуації. А життя насторожі лише виснажує та позбавляє задоволення від цього життя.

Тому важливо керувати емоціями, зберігати спокій та легкість розуму та тіла. Людина легка, як правило, частіше усміхається, має добрі стосунки з оточуючими, у неї немає м'язових блоків, які провокують різні хвороби. Така людина всім до вподоби.

Але як перестати турбуватися? Як знайти цю психологічну легкість?

Відсторонене сприйняття допоможе зберегти внутрішній спокій та легше пережити труднощі

По-перше, визначте собі свої цінності – і завжди тримайтеся за них. Вирішіть самі, що для вас добре і що погано, що важливо, а що – ні. Візьміть за правило реагувати спокійніше та легше на те, що вам не подобається. Таке відсторонене сприйняття допоможе зберегти внутрішній спокій та легше пережити труднощі.

По-друге, згадайте приказку, що життя складається з чорних та білих смуг. Тоді уявіть, що чорні смуги – тоненькі та швидко закінчуються, а білі – нескінченні. У кожній проблемі знаходьте щось хороше і сприймайте її лише як чергове життєве завдання, яке потребує вирішення.

Шукайте плюси у будь-якій ситуації: якщо ви щось втратили, то обов'язково щось отримаєте натомість

По-третє, налаштуйтеся на те, що невдачі трапляються, і вони є тимчасовими. Шукайте плюси у будь-якій ситуації: якщо ви щось втратили, то обов'язково щось отримаєте натомість – ви чогось навчилися, отримали корисний досвід, нових друзів, нові можливості…

Не дозволяйте подіям просто відбуватися з вами, коли ви з них нічого не отримуєте. Не будьте жертвою подій – завжди використовуйте те, що дається. Нехай щоденне життя наповниться сенсом для вас.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі