Глава МЗС чи стендапер? Іноді політикам краще мовчати

Вас теж дратує риторика "це найкращий час, щоб кохатися"?

Мда... МЗС України очікує зростання народжуваності на тлі відключень електрики. Про це заявив міністр закордонних справ країни Дмитро Кулеба в ефірі іспанської радіостанції Cadena SER. "Можливо, в Україні покращиться народжуваність через ці відключення електроенергії, оскільки люди мають залишатися вдома. Без світла. Це найкращий час, щоб кохатися і насолоджуватися життям. І я говорю це серйозно", – зазначив він.

Я не знаю, як відреагують на ці заяви українські політики, політологи, ЗМІ. Але особисто мене воно неприємно зачепило. Навіть в якості жартів стендапера це було б таке собі. Але коли подібне заявляє глава МЗС країни, що воює...

Пан Кулеба, здається, надто багато часу проводить поза Україною і тому не розуміє, що таке відсутність електрики у будинках та квартирах

По-перше, МЗС України, наскільки мені відомо, не опікується питаннями демографії чи забезпечення громадян країни достатніми обсягами електрики. Для цього є інші структури. По-друге, пан Кулеба, здається, надто багато часу проводить поза Україною і тому не розуміє, що таке відсутність електрики у будинках та квартирах. Я живу в Україні і тому можу повідомити, що відсутність електрики в будинку чи квартирі – це відсутність можливості користуватися елементарними речами. Наприклад, прийняти душ, розігріти їжу, відповісти на терміновий емейл. Якщо все це пан Кулеба вважає чинниками, що збільшують бажання займатися коханням, то залишається визнати, що він неабиякий екстремал.

В Україні надто сильна традиція перетворення великої політики на відвертий балаган

Так, в Україні надто сильна традиція перетворення великої політики на відвертий балаган. Так було, на жаль, з моменту набуття країною незалежності. Згадаймо всі ці бійки у Верховній Раді, недоречні промови різних політиків – чого вартує одна лише "ображена ковбаса" пана Мельника тощо. Так відбувається і зараз, у часи війни. Навіть не знаю, що ще має статися, щоб ця традиція була раз і назавжди усунена.

Азербайджан і Вірменія вже понад 30 років перебувають у стані війни. Вона завершилася перемогою нашої країни два роки тому. За підсумками 44-денної війни було підписано тристоронню заяву – по суті, акт про капітуляцію Вірменії. Так ось, за всі роки азербайджано-вірменського конфлікту жоден глава МЗС нашої країни не зробив такого роду заяв. На жаль, в Україні панують інші політичні традиції. Тут важливішим є не результат, а сам процес. Україна пережила три революції, анексію Криму, повномасштабну війну з Росією. Але, на жаль, навіть це не призвело до зміни українських політичних традицій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі