Будь першим, будь кращим. Що не так із тренінгами з лідерства

Яка користь з того, що хтось годинами розповідатиме про важливість навичок, яких у вас немає?

Цікаво, чи є серед нас ті щасливі люди, яким ніколи не рекламували тренінги лідерства або семінари по розкриттю в собі лідера тощо?

Пропоную розібратися, що саме не так з цією пропозицією. Насправді нас дещо вводять в оману. Жодні тренінги не змінять тип нервової системи людини та, відповідно, не перетворять сором'язливу людину на лідера.

Загальні ідеї, які дають на тренінгах, можуть просто не лягати в систему цінностей та загальну картину світу людини

Річ у тім, що людина – це біологічний феномен. Не існує двох однакових людей. Ми всі маємо різні параметри, починаючи від типу нервової системи, виховання, особистого досвіду тощо. Тому загальні ідеї, які дають на тренінгах, можуть просто не лягати в систему цінностей, моделі поведінки та загальну картину світу людини.

Наприклад, людина народилася з дуже вразливою, тривожною нервовою системою — так званою тривожно-сенситивною. Тому вона, не зважаючи ні на що, буде дуже погано переживати стрес, пов'язаний з невизначеністю. Така людина навряд чи буде надійним бізнес-партнером або ефективним лідером. Це вроджена особливість, і жодні тренінги не зможуть змінити ці біологічні якості. Так, вона може змусити себе приймати важливі рішення чи проявляти ініціативність, але з великими втратами для свого психічного здоров'я.

Можна більше допомогти людині, якщо навчити її знаходити сферу діяльності, що відповідає її характеру

Не всі можуть бути лідерами та бізнесменами, не всі можуть брати на себе відповідальність або ставати креативними й комунікативними, лише послухавши чиїсь поради. Здебільшого це вроджені параметри, тож неможливо розкрити те, чого немає. Можна більше допомогти людині, якщо навчити її знаходити сферу діяльності чи ставити задачі, які відповідають її характеру, темпераменту тощо. Яка користь з того, що хтось годинами розповідатиме про важливість навичок, яких у людини немає?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі