Війна війною, а обід — за розкладом
Нагадую, що має бути на тарілці здорової людини
Війна розставила все по своїм місцям: стало ясно, що є найціннішим у житті.
Вмить втратили цінність хутра, діаманти, дорогі годинники, модні машини та хати з канделябрами.
Найбільшою цінністю виявилося життя. Хтось скаже: так це було зрозуміло. А от ні, згадайте "бутіки", "накладниє рєсніци", "у цьому сезоні модне те-то і вже не модне те, що куплене рік тому".
Ми зрозуміли, що носити джинси, кросівки, прийняти душ, поїсти теплу їжу, спати в ліжку, не попасти під обстріл і мати живих рідних — той рівень "піраміди цінностей життя", якого достатньо для щастя.
Те саме стосується їжі.
Ми зрозуміли, що гречка з вершковим маслом нічим не гірша, ніж кіноа з маслом МСТ
Ми зрозуміли, що гречка з вершковим маслом нічим не гірша, а краща, ніж кіноа з маслом МСТ кокосовим; заморожені у морозилці ягоди чорниці та смородини не гірші, ніж годжі, що у молодій цибульці, петрушці та капусті вітаміну С більше, ніж у дорогих пігулках.
Я не прибічниця жорсткого мінімалізму і аскетизму, проте знову просто нагадаю, що наше харчування є одним із дуже важливих факторів , від якого залежить стан здоров'я людини.
Харчування запобігає або сприяє розвитку багатьох хвороб.
Наше здоров'я — це не щось стале, постійне, це стан організму, який постійно змінюється і залежить від резервів енергії, здатності до відновлення та регуляції всіх біохімічних процесів.
А ще від стану нашого здоров'я залежить здатність організму бути стійким до дії негативних факторів (в першу чергу стресу) і до здатності компенсувати патологічний процес, який може розвиватися на фоні цих факторів.
До чого ця "прелюдія"?
До того, щоб нагадати — їжте просту їжу, яка і просто і швидко готується, з продуктів, які можна ідентифікувати.
Невибаглива їжа зі звичних нашому середовищу продуктів забезпечує нас всіма можливостями уникнути захворювань
Тому що саме проста, невибаглива їжа, з звичних нашому середовищу продуктів, забезпечує нас всіма можливостями уникнути захворювань та бути здоровими.
Що має бути на тарілці?
1. Білкова страва (яйця на першому місці; м'ясо, риба, боби, сири).
2. Зернові (каша, хліб).
3. Овочева страва (салат, рагу), зелень.
4. І все це з використанням здорових жирів (масло вершкове, сало свіже проморожене, сметана 15-20%, олія нерафінована — може бути і соняшникова; а також жировмісних продуктів — горіхів, насіння).
5. Ягоди (оптимально).
Все.
Хочеться солодкого?
Зробіть собі відому "пасту Амосова" — суміш із мелених горіхів, лимону, меду. З'їжте яблуко чи грушу.
Коментарі