Соковитий і неймовірно шоколадний. Як приготувати ідеальний брауні

Ділюся простим рецептом

Чи куштували ви справжній, м'який і соковитий, трішечки тягучий, ультра шоколадний брауні?

Рецепт, з яким я працюю вже кілька років, – моя знахідка. Схожий на той, що я куштував у Лондоні на Боро-маркеті. Над ним довелося попрацювати, щоб довести до досконалості Але він простий.

Інгредієнти:

200 г чорного шоколаду 70%

200 г вершкового масла 82,5%

170 г коричневого цукру

5 г морської солі

3 яйця

70 г борошна

35 г какао порошку

100 г білого шоколаду

100-150 г підсмажених горіхів

Приготування:

Чорний шоколад і вершкове масло розтопіть на водяній бані, поки масло не розійдеться. Помішуйте лопаткою або вінчиком.

Яйця змішайте з цукром, не збивайте. Треба, щоб цукор розчинився. Додайте до розтопленого шоколаду.

У суміш додайте просіяні через сито борошно і какао. Змішайте.

Додайте горіхи і подрібнений білий шоколад. Швидко змішуйте, щоб шоколад залишився шматочками.

Додайте сіль. Швидко змішайте і викладіть суміш у форму для випікання.

Мені найкраще підходить залізна форма з пергаментом.

Випікаю при температурі 200 градусів. Якщо форма прямокутна, як в мене, то 15 хвилин. Якщо звичайна кругла 24 см (і корж вийшов не товстий) –12 хвилин.

Не лякайтесь, якщо брауні м'який всередині. Він такий має бути, аж живий! Зверху має утворитися легка суха скоринка.

Дайте брауні охолонути. Навіть можна поставити у холодильник.

Нарізайте шматочками і подавайте при кімнатній температурі разом з ягодами, збитими вершками або ванільним морозивом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі