Китайські забудовники оголосили дефолт. Як це вдарить по нашій економіці

Зима легкою не буде

Evergrande допустила дефолт - не розрахувалася за платежами по доларовим облігаціям. Нагадаю, це один з найбільших китайських забудовників і ця компанія має найбільший борг у світовій індустрії нерухомості (більше $300 мільярдів!). Аналогічна ситуація склалася з Kaisa Group - ще одним великим китайським забудовником.

Народний банк Китаю вже виступив із заспокійливими заявами, що ринок впорається з цією ситуацією. Поки що керівник НБК каже, що не планує втручатися в ситуацію та рятувати забудовників.

Ще зарано говорити про глобальну фінансову кризу через ці дефолти. Але ситуація є загрозливою і накладається на інші проблеми - глобальне зростання цін, євразійську енергетичну кризу та дестабілізуючі дії Росії в Європі.

Зіграти на руку воно може хіба тим, хто хоче купити нерухомість - ціни на житло під час кризи точно впадуть

Спостерігаємо за цим уважно, адже остання глобальна фінансова криза (2008 року) дуже сильно вдарила по нашій економіці. Ми все ще залежні від зовнішніх кредитів та вразливі до падіння світових фінансових ринків. Зіграти на руку воно може хіба тим, хто хоче купити нерухомість - ціни на житло під час кризи точно впадуть.

Зима продовжується, легкою вона не буде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі