Кремль готує ґрунт для "Ґляйвіца"

Росія посилено розганяє тезу про ймовірні "українські провокації"

Разом із нарощуванням військової потуги вздовж українського кордону, Росія посилено розганяє тезу про ймовірні "українські провокації". На які, ясна річ, "змушена буде" відповідати.

Поза сумнівом, провокації можуть бути. Свого часу рішуче відреагувала на подібні гітлерівська Німеччина - відразу після так званого Ґляйвіцького інциденту. "Поляки" напали 31 серпня 1939 року на німецьку радіостанцію у прикордонному містечку.

Ось як це описано у Вікіпедії.

"Операцією під кодовою назвою "Консерви" керував Рейнхард Гейдріх. Коли група співробітників СД у формі польської армії під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера напала на радіостанцію в Ґляйвіці, в ефір відразу ж полетіли звуки пострілів і вигуки польською мовою — "настав час війни Польщі проти Німеччини!". На місці події було розкладено трупи в польській формі (в'язні концтаборів, яких заздалегідь вбили). Операція зайняла приблизно чотири хвилини.

Подібні операції пройшли також у прикордонних Пінчеві та Хохліндені. Міністр пропаганди Третього Рейху Йозеф Геббельс одержав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії. 31 серпня Гітлер наказав розпочати наступ на Польщу".

Це просто підручник для Москви. Не дивно, що заяви про "ймовірні провокації" уже поставлено на конвейєр.

Звісно, ніхто крім росіян у "провокації" не повірить – але ж 1939-го це перешкодою не стало

"Останнім часом зросли ризики проведення українськими спецслужбами та радикальними організаціями провокацій на кримському напрямку та щодо об'єктів морської економічної діяльності та транспортних переходів в Азовському та Чорному морях", - заявляє заступник секретаря Ради безпеки РФ Олександр Гребенкін, відверто окреслюючи можливі напрямки атак Росії.

Можливі "провокації" з боку України "не виключив" також речник Путіна Пєсков. Маячню про підготовку наступу України на Донбасі озвучив міністр закордонних справ Лавров.

Росіян цілеспрямовано готують до "Ґляйвіца". Звісно, ніхто крім них у "провокації" не повірить – але ж 1939-го це перешкодою не стало.

Анатолій Марциновський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі