Джоковича розбив ментальний параліч

Йому не вистачило філософського ставлення до вирішального матчу

Головний підсумок US Open-2021 – Новак Джокович не зміг здобути Великий Шолом.

Вплинула "сітка" фіналістів. Серб мав важкий матч проти німця Саші Звєрєва, який не програвав 16 матчів, а Даниїл Медведєв грав проти простішого суперника. Росіянин залишив більше сил на вирішальний матч. Питання свіжості ніг Джоковича полягало у його ментальному паралічі. Він боявся програти. Думав про результат більше, ніж про процес.

Для Новака фінал був програний однозначно. Ще перед грою серб сказав, що для нього це буде найважливішим матчем у житті. Йому не вистачило філософського ставлення до поєдинку. Це тільки гра, де хтось програє та виграє. Після поразки Джоковичу буде простіше, він звільниться від тиску.

Медведєв здобув перший "Шолом". Зараз росіянин набрав таку фізичну та емоційну форму, що у нього на корті виходить майже все. Побореться з Джоковичем за титул першої ракетки світу за підсумками року.

У жіночому фіналі зіграли 18-річна Емма Радукану та на рік старша Лейла Фернандес. У жіночому тенісі немає явних фаворитів. Здавалося, що Ешлі Барті отримала статус лідера жіночого туру, але австралійка не змогла підтвердити свій статус. Схожа історія з Наомі Осакою. Поки немає автоматизму, як свого часу було в часи Серени Вільямс. Багато чого вирішують відповідальність за результат та статус фаворита матчу, яка спричиняє додатковий тиск на тенісисток.

Невдачею для Світоліної турнір назвати не можна. Але і успіхом теж

Для перемоги у "шоломі" багато чого має збігтися. Еліна Світоліна дійшла до 1/4 фіналу. Програла Фернандес, хоча в ході матчу додала, що свідчить про гарне самоуправління. Але на тай-брейку суперниця була розкутішою.

Чвертьфінал для Еліни - робочий результат. Півфінал це для топ-четвірки. До турніру вона була п'ятою ракеткою, після нього стала четвертою. Невдачею назвати виступи у США не можна. Але і успіхом теж, бо мала можливість виграти.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі