Війна триває і нам потрібно бути готовими до найгіршого сценарію

Минув рік з моменту "всеохоплюючого" перемир'я. Результат – невтішний

Липень – один з найтрагічніших місяців війни в цьому році. 7 загиблих, 32 поранених. Майже кожного дня заборонене озброєння, найбільша кількість обстрілів із ствольної артилерії та рекорд за кількістю обстрілів за одну добу.

Минув рівно рік з моменту "всеохоплюючого" перемир'я. Подібних "режимів тиші" за час війни ми пережили багато, а результат – завжди невтішний. Знову і знову хочеться цитувати екскомандувача сухопутними військами США Бена Ходжеса, який осучаснив сакраментальну фразу німецького канцлера Отто фон Бісмарка: "Жодна угода з РФ не варта і паперу, на якому вона була підписана". Липень, як і попередні місяці, стали тому черговим підтвердженням. Війна триває і нам потрібно бути готовими до найгіршого сценарію.

Протягом липня офіційно було зафіксовано 283 обстріли, що на 70 обстрілів більше ніж в червні та дорівнює показникам за травень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість обстрілів зменшилась всього на 20%. А 1 липня російські війська обстрілювали наші позиції та цивільне населення найбільшу кількість разів протягом доби – 26, що стало рекордною цифрою в поточному році.

Протягом липня офіційно було зафіксовано 283 обстріли

Якщо проаналізувати періоди активності, кількість обстрілів і застосоване озброєння, то дії ворога в минулому місяці можна поділити на декілька етапів:

- підготовка;

- розвідка;

- вогневе ураження.

Це ставили собі за мету десятки офіцерів та генералів, які за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, прибули на тимчасово окуповану територію для проведення командно-штабних навчань та бойової злагодженості підрозділів першого та другого армійських корпусів так званих Л/ДНР.

Подивімося на цифри, які це підтверджують.

З 23 по 26 червня – 63 обстріли із застосування ствольної артилерії. До початку липня відносна тиша і активна робота російських БПЛА "Орлан-10". Кажучи простими словами, шукали куди стріляти.

З 1 по 3 липня – 59 обстрілів. Знову ствольна артилерія, після чого відносна тиша і розвідка "Орланами".

З 13 по 15 липня – 35 обстрілів. З 23 по 26 липня – 45 обстрілів.

Протягом липня зафіксовано 17 польотів БПЛА "Орлан-10" з перетином лінії розмежування, що є рекордною цифрою цьогоріч. Стільки ж разів протягом липня ворог застосовував і ствольну артилерію. Нагадаю, що навесні Росія поставила на тимчасово окуповану територію дев'ять комплексів БПЛА даного типу, один з яких завдяки допомозі благодійників українським воїнам вдалося збити.

Своєю чергою Фонд "Повернись живим" не зупиняється на досягнутому та переходить до створення більш потужних командних пунктів у наступному зенітно-ракетному полку.

Ще швидше ми хочемо виготовити та встановити мобільні комплекси спостереження на снайперсько небезпечних ділянках. І нам є куди поспішати, бо на початку липня росіяни доставили бойовикам понад три десятки сучасних снайперських гвинтівок, провели курс підготовки. Трагічний наслідок російської "допомоги" – двоє загиблих від кулі снайпера та двоє поранених. В одному з випадків вогонь вівся з дистанції 1200 метрів. Часу обмаль, тому закликаю всіх небайдужих долучитись до допомоги.

14 російських військових отримали квитки на концерт Кобзона

Тим часом на окупованій території підраховують збитки. За невідомих причин у військах російського агресора:

- згоріло три одиниці броньованої техніки;

- шість одиниць колісної;

- 42 окупанти отримали поранення;

- 14 російських військових (з яких троє офіцерів, громадян РФ) отримали квитки на концерт Кобзона.

Допомогти волонтерам можна тут.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі