Бургер із рваною свининою – американський шедевр. М'ясо тушкую у яблучному сидрі

Розповім, як здивувати близьких смачною стравою

Бургер зі рваною свининою замовляли? Розповім, як здивувати близьких смачним американським шедевром. Він вважається стравою барбекю, оскільки замариновану свинину мліють у спеціальних коптильнях зі справжніми дровами. Потім рвуть, заправляють соусом і подають в булках. Я ж дам рецепт для приготування вдома.

Інгредієнти:

свиняча лопатка – 900 г,

цукор – 1,5 ст.л.,

сіль – 9 г,

креольська суміш спецій – 1 ст.л.,

спеції для барбекю – 1 ст. л.,

перець – за смаком,

пиво чи сидр – 200 г,

олія – 30 г,

кетчуп – 100 г,

зернова гірчиця – 25 г,

соус ворчестер – за бажанням,

сіль – за смаком.

Приготування:

Ріжемо свинину великими шматками. Якщо є зайвий жир, зачищаємо та висмажуємо. Потім на цьому жирі готуватимемо м'ясо. В мисці змішуємо м'ясо, цукор, спеції і сіль. Залишаємо на кілька годин, а ще краще ніч. У сотейник наливаємо жир, розігріваємо, додаємо м'ясо і обсмажуємо шматочки зі всіх сторін. Стежте, щоб не пригоріло. Традиційно в Америці м'ясо заливають світлим пивом. Та я взяв яблучний сидр — аромат вийшов неймовірний. Накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь тушкуватися 2-2,5 год. Потрібно, щоб шматочки були м'які і розпадалися на волокна. Але не ставте на великий вогонь, щоб волокна не розірвалися кипінням. При необхідності можна підлити трохи води в процесі, якщо сидр або пиво випарується. Коли м'ясо готове, відкриваємо кришку, щоб випарувалась зайва волога — соусу повинен трохи охолонути. Потім викладаємо його в миску або можна прямо в каструлі розім'яти ложкою. Додаємо на булку соуси. Соковиту, ще гарячу масу викладаємо на підрум'янену булку. Я використовую ще мариновані огірки і червону мариновану цибулю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі