Смачне і натуральне. Як приготувати домашнє італійське морозиво

У десерт можна додати ягоди, горіхи чи шоколад

Домашнє італійське морозиво або семіфредо. Досить легкий рецепт, який обов'язково потрібно приготувати влітку. Смачне натуральне морозиво, яке довго тримає текстуру у морозильній камері. Вам точно сподобається.

Інгредієнти:

жовтки - 7 шт.,

цукор - 100 г,

коньяк - 20-25 г

вершки 30-35% - 300 г

молочний шоколад - 80 г

фісташки - 80 г

свіжі ягоди - 200 г

Приготування:

1. В скляну або металеву миску додайте цукор, жовтки, коньяк. Перемішайте вінчиком та поставте на водяну баню на середній вогонь. Інтенсивно помішуйте.

Якщо користуєтесь термометром, нагріваємо до 72℃. Але дуже обережно, щоб не згорнулись жовтки. Можлива і менша температура — нічого страшного. Якщо не маєте термометра, доведіть суміш до гарячого стану, щоб вона стала щільною і цукор повністю розчинився. Не забувайте постійно інтенсивно помішувати — наче ви збиваєте, цукор при цьому розчиняється, суміш стає більш щільною і насичується повітрям.

2. Готову суміш відставте трохи охолонути, накривши харчовою плівкою.

3. Окремо збийте на середніх оборотах охолоджені вершки так, щоб вийшла не дуже щільна піна. До речі, для найкращого результату краще, щоб вони постояли у холодильнику 24 години. Так вони будуть найстабільніші при збиванні.

4. Далі акуратно вінчиком чи кондитерською лопаткою змішайте вже кімнатної температури збиті жовтки з холодними вершками. Спробуйте на смак. Тут саме час додати ягоди за бажанням.⠀

5. Форму для морозива застеліть одноразовою плівкою. Перелийте суміш та відправте у морозилку на 6−8 годин або на ніч.⠀

Після заморозки дістаньте з форми, полийте розтопленим шоколадом та посипте подрібненими фісташками. Горіхи краще підсмажити заздалегідь. До речі, їх можна додавати і в середину десерту, як і шоколад.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі