Поїдьте в Пархомівку подивитися на Пікассо

У музеї ми хочемо збільшити питому вагу українського мистецтва. Хто пише геніальні картини – ласкаво просимо

Кілька років тому на "Українській правді" я прочитав репортаж з сільського музею на Харківщині, який має приголомшливу колекцію картин. У ньому представлені роботи Пікассо, Малевича, Кандинського, Шишкіна, Реріха, Айвазовського, Шевченка та інших.

Загалом 7 тисяч картин, 1,5 тисячі з яких виставляється в залах старого палаццо.

Цю коштовну колекцію зібрав вчитель сільської школи Афанасій Луньов. Разом із дітьми він писав листи художникам і письменникам, музеям і галереям. Його учні брали участь і в управлінні музеєм.

Текст надихнув мене на дії. Спершу я поїхав до Пархомівки, а потім вирішив, що разом з командою можу стати в нагоді музею та населеному пункту.

Так ми стали партнерами із проєктом Projector по наводці Надії Перевізник, які організували конкурс зі створення айдентики, мерчу, сайту і багатьох інших необхідних для сучасного музею речей. У ньому взяли участь 20 команд та понад 100 учасників. У підсумку переможці і створили фінальну візуальну складову музею у Пархомівці.

Ми також розуміли, що музей не зможе приймати іноземців без англомовного, сучасного аудіогіду (які ми часто бачимо закордоном, але дуже рідко в себе вдома). Для створення аудіогіду ми найняли класних райтерів та перекладачів, які зробили опис для майже сотні картин музею.

Аліна Паш і Сергій Жадан стали бренд войсами аудіогіду музею

А Аліна Паш і Сергій Жадан стали бренд войсами аудіогіду музею. Ми ще не закінчили роботу по цьому напрямку, але вже дуже скоро відвідувачі музею у Пархомівці зможуть почути розповіді про його шедеври у своїх телефонах.

Ми хочемо популяризувати музей і показати що для таких міст як Київ, Полтава, Дніпро, Харків, кращого туру вихідного дня, годі й придумати. Максимальна відстань 5 годин для Києва, для Полтави та Харкова – 1,5! Жителі цих прекрасних міст та їхніх околиць, зможуть побачити іспанського Пікассо та українського Малевича.

Ми хочемо, щоб через любов до мистецтва у цьому селі врешті-решт з'явилася нова дорога, якої там зараз практично немає. Щоб виникли нові бізнеси.

Ми хочемо збільшити питому вагу українського мистецтва в музеї. Картин наших художників зараз найменше через те, що музей створювався у радянські часи.

Ми пропонуємо збільшити кількість українського мистецтва вам – через пожертви та донейти. Всі хто має круті імена у своїх колекціях, або хто сам пише геніальні картини – ласкаво просимо.

Вже скоро ми опублікуємо імена перших художників, які готові пожертвувати свої картини в колекцію музею. Але маємо надію що і колекціонери не відставатимуть.

Хочеться сказати багато приємностей команді, людям, які допомогали фінансово, мізками, контактами, креативом, часом та своїми талантами.

А ще - найкрутішому директору музею Олені Семенченко, котра нас легко прийняла і готова була до співпраці. І котра береже своє дітище та розвиває його.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі