Італія показала чемпіонську гру

Розчарували Франція і Бельгія

Євро справив яскраве враження, бо народ відвикнув від таких видовищ у часи коронавірусу. Але й подивитися було на що. Ніколи ще не бачив першості з таким різноманіттям тактик. Зазвичай команда обирає одну й грає з нею увесь турнір. А тут Англія й Італія міняли тактики по кілька разів упродовж одного матчу.

Цього разу ми маємо справжнього чемпіона. І за професійністю, і за видовищністю, і за побудовою гри, тактикою чи технікою Італія показувала чемпіонську гру від самого початку. Немає ніякого порівняння з Грецією-2004 чи Португалією-2016.

Сподобалася Іспанія. Команда молода, явно виходить із кризи й буде одним із претендентів на чемпіонство на Кубку світу-2022. Англія суттєво додала – особливо у грі в обороні. Англійцям не пощастило в фіналі втримати рахунок. А випускати гравців на серію пенальті – узагалі серйозна помилка. В таких матчах вихід на пару хвилин ніяк не допомагає відчути ритм гри. Що й призвело до помилок Санчо, Рашфорда й Сака в серії пенальті.

Випускати гравців на серію пенальті – узагалі серйозна помилка. В таких матчах вихід на пару хвилин ніяк не допомагає відчути ритм гри

Розчарували Франція і Бельгія. Особливо бельгійці, бо від них чекав значно більшого. Дуже здала Німеччина. Показовою стала гра з Угорщиною, коли німці в себе на полі ледь врятувалися від ганебного вильоту. Йоахім Льов пересидів на своєму місці. Таке буває. Треба було йти зі збірної чотири роки тому.

Україна досягла результату і це вже великий успіх. Ми пробилися на першість, вийшли з групи, дійшли до чвертьфіналу. Це ніби літак, що здолав звуковий бар'єр. Тепер наша команда знає брід, по якому можна йти у воду. Розчарували деякі футболісти, яких вважали лідерами. Чемпіонат Європи насправді показує, хто може вважатися лідером. Не треба високо підкидати деяких гравців. А ми їх підкинули й забулися впіймати. Зате проявили себе несподівані лідери. Такі, як Бущан.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі