Порошенко, Бойко і Тимошенко допомагають Зеленському

Вони – його опозиція

Громадяни дають президенту Володимиру Зеленському емоційну оцінку. Якби оцінювали фактажно, то треба згадати меседж, на якому він прийшов до влади – прийде весна, будемо саджати. Цей меседж вже третю весну не виконується, тому рейтинг мав би впасти і розлетітися.

Але Зеленський робить для себе одну правильну річ, але не для країни. Навколо себе не має конкурентів із молодих і нових політиків. Всі нові, молоді типу Разумкова, Гройсмана і Кличка мають проблеми, дехто в юридичній площині, з силовиками.

А всі старі, типу Бойка, Порошенка, Тимошенко - навколо Зеленського. Вони - його опозиція. І виходить так, що який би неідеальний не був Зеленський, ненависть до старих політиків, які 30 років обкрадали українців, більша, ніж ненависть до його неідеальності. Тому його сприймають.

Якщо з'явиться політик віку Зеленського, який матиме політичний досвід, то отримає високі рейтинги.

Зараз Зеленський має для себе найкращу комбінацію з конкурентів.

Закони у парламенті готують з урахуванням соціології. Як про ринок землі, коли фінальна редакція була не від напрацювань депутатів, а від соціологів. Щоб не злити населення.

Велика зона ризику для Зеленського – депутати і "конверти". Друге - "Велике будівництво", де окремі люди набивають свої кишені. Але Зеленський від того і від того може легко відхреститися. Звільнивши чиновників, або розпустити парламент, якщо буде конфлікт.

Теперішня конфігурація у Верховній Раді Зеленського влаштовує на 120% зі 100%. Депутати покірні, роблять все, що треба. Ніхто в лідери не виривається. Можливо, президента не влаштовує спікер Разумков, будуть спроби його замінити.

Теперішня конфігурація у Верховній Раді Зеленського влаштовує на 120% зі 100%

Рейтинг Зеленського врятувала РНБО. Те, що він наважився на санкції.

Знищити його рейтинг можуть виявлені факти корупції, оточення. Або щось станеться, коли люди скажуть: так не личить президенту, так не можна.

Якщо він дійсно піде проти олігархів, вони його почнуть скоординовано "мочити". А якщо деолігархізація виявиться бутафорією, населення це зрозуміє - що монополісти залишилися монополістами.

Деолігархізація – один з найбільших запитів українців. Як і на посадки. Люди хочуть бачити справедливість. Тому що хтось може мати 10, 20 мільярдів, а хтось має 10, 20 гривень, щоб дожити до кінця місяця. Люди хочуть, щоб була нормальна, європейська економіка, як у Польщі, Литві чи Естонії.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі