Зінченко – не єдиний винуватець провалу "Манчестер Сіті"

Ґвардіола заплутав Кевіна Де Брейне

У фінальному матчі Ліги чемпіонів "Челсі" обіграв "Манчестер Сіті".

Я вкотре не зрозумів Хосепа Ґвардіолу. Він заплутався у власних ідеях. Візаві іспанця Томас Тухель використав це. Німецький тренер вміє вносити швидкі коригування. Коли він побачив склад суперника, без Родрі або Фернандіньйо, чистих "хвилерізів", то провів зміни. "Челсі" використали порожнечу в опорній зоні "Сіті", створюючи моменти біля воріт Едерсона.

"Челсі" дуже швидко вирішував свої завдання – переміщення м'яча та гравців. Тімо Вернер міг забити тричі у першому таймі.

Наставник "Челсі" прорахував все, що може бути на полі. Його команда грала максимально просто та різко – в цьому секрет успіху лондонців. Те, чого боявся Ґвардіола - легкості та куражу суперника - стало вирішальним у фіналі.

Наставник "Челсі" прорахував все, що може бути на полі. Його команда грала максимально просто та різко

Півзахисник "Челсі" Н'Ґоло Канте заслужено став найкращим гравцем матчу. На нього несправедливо мало звертають увагу. Француз покриває великий об'єм поля, дуже точний у відборі, мало фолить. Цьому неможливо протидіяти. Виходячи із вимог до сьогоднішнього півзахисника, Канте близький до ідеалу для команди, яка намагається створювати моменти сама.

Кевін де Брейне найкраще грає на звичній позицій – атакувального півзахисника. Тренер, поставивши суперзірку фальшивим форвардом, заплутав бельгійця.

У випадку із єдиним голом у матчі Джон Стоунз не дотримав лінію офсайду. Воротар Едерсон зіграв вкрай невдало: вийшов за межі штрафного, втрачаючи можливість грати руками. Припускаю,він сказав, що гратиме цей м'яч. Помилка позиційна: зміщення флангового захисника в середину оборони та неузгодженість центрбеків. Звинувачувати тільки Олександра Зінченка точно не варто. Загалом українець добре грав. "Сіті" в АПЛ забивав у середньому по три голи за матч. А в фіналі команда не загострювала. Багато до кого можна пред'явити претензії.

Невдачі в ЛЧ не заберуть віру в себе Ґвардіоли. Це боляче. Професіонали знають що завжди наступає завтра, а це наступна сторінка життя.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі