Бесєдін став символом гри проти Бахрейну

Ребров здатний замінити Шевченка

Товариський матч проти Бахрейну був потрібен, щоб зрозуміти стан наших гравців. Команда не збиралася із кінця березня. Важливо було поновити атмосферу. Не все зараз виходить, бо немає великого вибору гравців. Символ цієї збірної – Артем Бесєдін. Бажання є, але бракує майстерності.

Команда Андрія Шевченка мала достатньо моментів, щоб забити. Намагалися домінувати на полі. Не вистачало цілісності. Гра збірної була схожа на гру "Шахтаря" у другій частині сезону. Не було людини, яка здатна сама вирішити. За таких умов зникає впевненість.

Незрозуміле поєднання в середині поля Євгена Макаренка та Миколи Шапаренка. Вони схожі за стилем гри. Динамівець вище класом. Як показав матч, воротар "Шахтаря" Анатолій Трубін ще не готовий грати на такому рівні. Артем Довбик має шанс стати другим вибором на позиції форварда після Романа Яремчука. Олександр Зубков знову не вразив.

У збірної проблеми із фланговими гравцями атаки. В українських грандах "Динамо" та "Шахтарі" грають легіонери. Виняток – Циганков та Марлос. Останній через вік почав втрачати. Незрозуміла ситуація з Андрієм Ярмоленком та Євгеном Коноплянкою, які пропустили багато через травми у другій частині сезону. Незрозуміло, в якій формі вони підійдуть до турніру. Можливо, в такому разі варто задуматися про перехід на базову схему у три центральні оборонці. Футболісти, які здатні закривати весь фланг, у збірної є. Головне, щоб це не позначилося на атакувальному потенціалі національної команди.

У збірної проблеми із фланговими гравцями атаки

Можливий відхід Шевченка після Євро коментувати важко. Якщо піде – розумію, якщо залишиться – теж. Він вже відпрацював два цикли. Якщо перший був невдалий через зміну поколінь, то другий - успішний. Зараз знову збірна кадрово змінюється. За два роки багато нових гравців.

Сергію Реброву перестало бути цікаво в Будапешті. Його команда все виграє на внутрішньому рівні. Ребров міг би пожиттєво працювати в "Ференцвароші", але заради розвитку краще змінити команду.

Може прийти до збірної замість Шевченка. Цікавий варіант. Важливо, що має хорошу команду помічників. Потрібно вчасно приймати рішення, постійно моніторити інформацію по гравцях та адаптовувати футболістів до гри збірної.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі