Ізраїль та ХАМАС припинили вогонь. Загострення було не останнім

Проблема виселення палестинських арабських сімей зі Східного Єрусалиму нікуди не поділася

Ось і все. Ізраїль та ХАМАС досягли домовленості про припинення вогню. Військова ескалація завершилася. Перемир'я розпочалося о 2-й ранку.

Все закінчилося навіть швидше, ніж я очікував.

Ізраїльська армія припиняє авіаудари по Газі. Ісламісти ХАМАС, природно, вибухнули радістю про ′′ перемогу ′′ та ′′ тріумф ′′ над опонентами. Найближчим часом буде зірковий період для них з точки зору політичного піару, в тому числі на кістках загиблих.

В Ізраїлі, думаю, скоро також почнуть говорити про перемогу і видаватимуть нові зображення уражених цілей і об'єктів терористів, які мають показати, що Хамас різко ослаб і не скоро відновиться.

Результат одного з найбільших загострень між Ізраїлем та Газою:

Ізраїль має 12 загиблих, 312 поранених, в тому числі двоє дітей, один ізраїльський солдат, громадянин Індії та двоє громадян Таїланду.

Палестина: 232 загиблих, з них 63 дітей та 36 жінок, 1500-2000 поранених. Серед бойовиків загинуло 60-150 людей (залежить від джерела інформації), переважно з ХАМАС. Ще біля 30 палестинців загинули внаслідок зіткнень з ізраїльськими силовиками на окупованих територіях на Західному березі.

Думаю, є лише одне питання, на яке вже звернули увагу багато коментаторів - які умови перемир'я?

Якщо це просто повернення до статусу кво (швидше за все, це так ) і ніяких змін у питаннях, які стали каталізаторами загострення (мечеть Аль-Акса, Шейх-Джаррах та Єрусалим) не очікується, то ця ескалація була даремно. Точніше, для самого регіону, бо для сторін вона мала сенс.

Верховний суд Ізраїлю просто відклав оголошення вироку про Шейх-Джаррах, де мають виселити арабів та заселити євреїв

Але проблема виселення палестинських арабських сімей зі Східного Єрусалиму нікуди не поділася. Верховний суд Ізраїлю просто відклав оголошення вироку про Шейх-Джаррах, де мають виселити арабів та заселити євреїв. Що буде, коли вони знову візьмуться за виселення та знесення будинків?

Крім того, мусульмани завтра прийдуть до мечеті Аль-Акса на ′′ день гніву ", і що далі? Нічого.

Як я вже писав, перспектив для врегулювання немає, як і політичної волі цей процес серйозно розглядати. Це означає, що ескалація між Палестиною та Ізраїлем була не останньою.

На даний момент, все виглядає так, як виглядало на початку. Сторони розгойдали ситуацію, окремі гравці на цьому загостренні капіталізувалися, і тепер будуть конвертувати накопичені бали в якісь інші ресурси для подальшого просування свого порядку денного.

Однак побачимо, що буде в наступні дні. Можливо, решта питань вирішуватиметься на інших платформах та з іншими посередниками. А токсичне середовище залишиться незмінним, і погіршуватиметься з кожним роком до наступного загострення.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі