Ломаченку треба змінити вагову категорію

Там він може провести великий бій проти мексиканця Вальдеса

Відразу після поразки Василя Ломаченка від Теофімо Лопеса в бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі Боб Арум, промоутер обох боксерів, заявив, що тепер українець може повернутися в першу легку вагу. Причина - хлопці з легкої ваги надто великі для нього. Ломаченко не пристав на цю ідею. Але може так статися, що у нього не залишиться іншого виходу, як дослухатися до свого промоутера, якому цьогоріч виповниться 90.

Надія на великий бій Ломи в легкій вазі зажевріла минулого тижня. Він активно поспілкувався в соцмережі з "регулярним" чемпіоном WBC, американцем Девіном Хейні. Обидва виявили зацікавленість у поєдинку між собою. "За" на словах були і промоутери обох – Боб Арум та Едді Гірн. Але не склалося.

Хейні в соцмережі написав, що Арум не дасть йому бою з Ломаченком, а Гірн прямо заявив, що проблема в промоутері українця. Арум нібито сказав, що бій Хейні – Ломаченко не може пройти на стрімінгу DAZN і що єдиний шанс організувати його – це дочекатися, коли у Хейні завершиться контракт з Гірном.

Гірн прямо заявив, що проблема в промоутері українця

Чекати доведеться довго. Хейні швидко обрав альтернативний варіант - в травні майже напевно він зустрінеться з колишнім суперником Ломаченка венесуельцем Хорхе Лінаресом. За бій отримає дуже хороший гонорар - $3 млн, рекордний в кар'єрі. І це в 22-річному віці!

А Лома і далі залишається ні з чим і без реальних варіантів. Теофімо Лопес 29 травня зустрінеться з обов'язковим претендентом за версією IBF, австралійцем Джорджем Камбососом-молодшим. Та й матч-реванш з Ломаченком на даному етапі для нього не цікавий з жодної точки зору. Якщо не рахувати фантастичних "шейхів"-фанів Ломаченка, готових викласти мільйони, щоб побачити реванш. Чемпіон WBA в легкій вазі і суперчемпіон WBA в першій легкій, американець Джервонта Девіс чекає, поки Ломаченко постаріє. А наразі збирається піднятися ще на категорію вгору, щоб зустрітися з чемпіоном WBA у першій напівлегкій вазі, американцем Маріо Барріосом і виграти титул в третій ваговій категорії. "Тимчасовий" чемпіон WBC Раян Гарсія заявляє, що його цікавлять тільки два суперники – легендарний філіппінець Менні Пак'яо і Джервонта Девіс. З першим перемовини завершились нічим. Лу ДіБелла, промоутер колишнього чемпіона IBF у легкій вазі, ганця Річарда Коммі запропонував для зустрічі з Ломою свого клієнта. Команда українця не відреагувала. Називалося також ім'я японця Масайоші Накатані, але наскільки це серйозно, не зрозуміло.

Теофімо Лопес 29 травня зустрінеться з обов'язковим претендентом за версією IBF, австралійцем Джорджем Камбососом-молодшим. Та й матч-реванш з Ломаченком на даному етапі для нього не цікавий з жодної точки зору

Боб Арум любить повторювати, що у Ломаченка багато крутих варіантів. Але так виглядає, що жодного у легкій вазі. На сьогодні досить реальним бачиться повернення 33-річного Ломаченка в першу легку вагу, про що і говорив від початку Боб Арум. У цій категорії Василь провів п'ять переможних боїв у період з червня 2016-го до грудня 2017-го і саме вона є для нього "рідною". В ній він виглядав найбільш переконливо у своїй кар'єрі. І саме в цій вазі зараз можна провести матч-реванш з мексиканцем Оскаром Вальдесом, чемпіоном WBC. Ломаченко і Вальдес зустрічалися в півфіналі любительського чемпіонату світу 2009 року в Мілані. Тоді олімпійський чемпіон Ломаченко не мав проблем з 18-річним суперником – 12:1. Нині 30-річний Вальдес – успішний, непереможний у 29-ти боях професіонал, чемпіон світу в двох вагових категоріях. У лютому він сенсаційно нокаутував найкращого бійця першої легкої ваги, мексиканця Мігеля Берчельта і є справді грізною силою. А якщо додати, що у Ломаченка і Вальдеса один промоутер – Боб Арум, то бій між ними, це саме та подія, що найбільш імовірно, може відбутися цього літа. І це може бути справді дуже великий бій у боксі.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі