Джошуа припертий до стінки. Це грає на користь Усику

Британець не може дозволити собі програти бій-реванш

Колишній об'єднаний чемпіон світу у надважкій вазі, британець Ентоні Джошуа, вдруге у кар'єрі спробує взяти негайний реванш - після поразки від українського боксера Олександра Усика 25 вересня на Tottenham Hotspur Stadium в Лондоні. Але цього разу йому буде значно важче вийти із ситуації, яка здатна надламати кар'єру.

Енді Руїз-молодший у червні 2019-го сенсаційно достроково переміг Джошуа, вийшовши на бій на короткому повідомленні. Але за пів року він сам віддав здобуті титули в руки його колишньому власнику. Американський товстун занадто довго святкував перемогу, погано підготувався до реваншу, вийшовши на нього із сімома додатковими кілограмами порівняно з першим боєм, і був повністю перебоксований Джошуа. Зрозуміло, що Усик апріорі не з тих боксерів, який наступить на граблі Руїза. Можна не сумніватися, що до повторної зустрічі з британцем українець підійде ще більше підготовленим і з добре виконаним домашнім завданням за підсумками першого бою.

Це прекрасно усвідомлює Джошуа і пробує щось змінити. Він розуміє, що гейм-план на перший бій був неправильний, що він не використав свої сильні сторони, пробуючи перемогти Усика на його ж "території" - намагаючись перебоксувати українця, що нікому ще не вдавалося.

Обіцяє розмазати Усика по рингу, вийти вбивати, зробити супернику боляче і змусити капітулювати

Безапеляційна поразка від Усика стала великим ударом для Джошуа - по його амбіціях і самолюбству. Британець визнає, що бій з Усиком став його першим справжнім фіаско в кар'єрі. І є ознаки того, що Джошуа ще не впорався з цим психологічно. В недавньому інтерв'ю Youtube-каналу iFL TV він поводився як ніколи раніше - "бикував", лаявся, показував в камеру середній палець. Британець був розлючений, злий, роздратований.

Джошуа налаштований войовниче. Він обіцяє розмазати Усика по рингу, вийти вбивати, зробити супернику боляче і змусити капітулювати. Питання, чи зможе Джошуа опанувати цю лють і не перегоріти ще до бою. Адже Усик вийде максимально холоднокровним і каратиме за будь-яку найменшу похибку. А враховуючи не надто міцне підборіддя Ентоні, це грозить йому ще більш болючою поразкою.

Джошуа після бою з Усиком залишився незадоволений роботою свого багаторічного тренера Роба Маккрекена. Всі одноголосно вважають поразку тактичною. В пошуку рішення, яке допоможе йому взяти реванш, Джошуа з'їздив у США, де зустрівся з місцевими топ тренерами - Ронні Шилдсом, Робертом Гарсією, Вірджилом Гантером, Едді Рейносо. В листопаді він знову вирушить до США і, швидше за все, зупинить свій вибір на одному із місцевих спеціалістів. З ним і спробує стати "бійцівським псом" перед матчем-реваншем, який може відбутися у березні-квітні наступного року.

Джошуа залишився незадоволений роботою свого багаторічного тренера Роба Маккрекена. Всі одноголосно вважають поразку тактичною

Джошуа не може дозволити собі програти бій-реванш Усику. Це буде якщо не крах його кар'єри, то суттєве її гальмування. "На кону моє життя, моє здоров'я", - зізнається Джошуа. В нього немає іншого варіанту, як у стислі терміни внести кардинальні корективи у свій бокс і психологію. І наразі він не знає, як це зробити і з ким. Джошуа припертий до стінки і він обмежений в часі. І все це однозначно грає на користь Усику.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі