Росія нав'язує Україні "Супутник V". Для Путіна це принципово

Як за ставленням до вакцинації визначити ідеологію людини, гібридну війну в умовах пандемії та популяризацію щеплень

Задайте людині одне просте питання: чи готова вона вакцинуватися? Статистика нам дає наступну формулу. Ліві легко готові вакцинуватися для того, щоб подорожувати, комунікувати та вести бізнес. Праві бачать у вакцинації теорію змови і не готові до щеплень. Це можна обґрунтувати релігійністю останніх, а також схильністю вірити в потенційні загрози, які просувають консервативні наративи. Звісно, такий аналіз не є глибинним, але дуже часто на практиці він підтверджується. І це стосується не тільки України.

Водночас у світі намітився тренд для всіх лідерів суспільної думки – популяризувати процес вакцинації. В США президент Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс – перші отримали щеплення. В Європі публічно вакцинуються найбільш популярні спортсмени та зірки шоу-бізнесу. Люди, які мають авторитет у суспільстві, розуміють важливість вакцинації, тому охоче долучаються до рекламних кампаній. А влада в цьому процесі бере на себе створення дизайну рішень, щоб рівень позитивного сприйняття збільшувався.

Сама вакцина, створена в швидкі терміни в час пандемії, потребує додаткового брендингу та комунікації. І цивілізовані країни підходять до цього комплексно.

Частина інформації, яка допомогла російським вченим виготовити вакцину, була вкрадена шпигунами

На противагу їм є Росія, яка не змогла зробити якісну вакцину, але все одно бере участь у гонитві озброєнь. В цьому випадку медичних, де намагається просунути і розширити свою присутність на мапі світу. Зокрема, використовуючи в цій війні всі доступні методи. Думаю, ні для кого не секрет, що частина інформації, яка допомогла російським вченим виготовити вакцину, була вкрадена шпигунами. Але це не допомогло сертифікувати російський продукт на території розвинених країн. Однак, Кремль завдяки політичному впливу намагається нав'язувати свій "Супутник V". Для Путіна це принципове питання – показати, що Росія не просто регіональна напівсила, а те що його держава глобальний гравець, яка стоїть на одному рівні з лідерами. Жертвами його політичних амбіцій стали цій ряд країн. Візьмемо хоча б таємну угоду з Ізраїлем. NY Times стало відомо, що ізраїльська влада погодилася таємно закупити російський препарат "Супутник V", через ультиматум сирійських терористів, які утримували громадянку Ізраїлю.

Ізраїльська влада погодилася таємно закупити російський препарат "Супутник V", через ультиматум сирійських терористів, які утримували громадянку Ізраїлю

Росіяни також ведуть перемовини з Австрією.

Сербія, яка давно знаходиться під впливом РФ, почала вакцинацію "Супутником".

Це саме стосується країн Латинської Америки та Африки, які не мають грошей на купівлю вакцини також пристали на пропозицію щодо безкоштовних поставок.

Але зрозуміло, що принциповим та стратегічним питанням для Росії є розповсюдження своєї вакцини на території України. Вони будуть використовувати всі внутрішньополітичні важелі, такі як політичні партії та медіа-канали (ті, які залишилися).Через них йде критика президента та міністра. Меседж простий: начебто наша держава провалила процес вакцинації. Також агенти впливу намагаються дискредитувати іноземні вакцини: американського виробника Pfaizer та британсько-шведської AstraZeneka. Робиться це для того, щоб виправити потенційні поставки "Супутника V" для громадян України. Це надважливе завдання для Путіна і на його реалізацію кинуті серйозні ресурси. Тому працівникам української системи охорони здоров'я доводиться протистояти не тільки пандемії, але й атакам кремлівських агентів впливу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі