Як приготувати корисний ягідний десерт

Пектин стримує атеросклероз, запобігає алергіям і прискорює загоєння ран

Мені здається, що, якби українців з народження вчили нутриціології та розповідали їм про те, як діють різні продукти на організм, ми були б першими у списку країн, де живе найбільше довгожителів. У нас так багато корисних продуктів, які, при активному житті (сон, рух), можуть попередити більшість відомих захворювань і навіть вилікувати чимало з них.

Одна калина чого варта: багато кверцитину (це те, що зараз масово скуповують у капсулах на айхербі за дурні гроші) — молекула довголіття, здорового мозку, імунітету, допомагає при набряках, запаленнях, лікує і оздоровлює судини, нормалізує тиск і знижує налипання атеросклеротичних бляшок.

Багато вітаміну С, який має високу активність, бо поєднаний із купою різних кольорових пігментів-біофлавоноїдів.

Багато органічних кислот — покращується травлення та засвоєння білків.

Білків теж вистачає у калині, тому вона повертає сили хворим та слабким, дає енергію.

Від калини добре працює мозок, бо там глутамінова кислота, здоровим стає кишечник, бо та ж глутамінова кислота робить щільнішими клітини кишечного епітелію і не дає проникати різним токсинам і збудникам.

Від калини добре працює мозок, бо там глутамінова кислота, здоровим стає кишечник

Амінокислота аргінін вкрай корисна для печінки. Лізин має противірусну дію.

А ще калина багата тирозином — амінокислотою, з якої утворюються гормони наднирників та щитовидної залози.

І це — лише одна калина. Більше про калину я писала тут.

А смородина? А абрикоси? Про них можна поему написати.

В усіх цих плодах дуже багато пектину — розчинної клітковини, яка поглинає все шкідливе у кишечнику (токсини, радіонукліди), стримує атеросклероз, запобігає алергіям, прискорює загоєння різних ран.

Тому інколи, коли вас потягне на десерт, можна і десерт приготувати, і користі набратися.

Що потрібно:

- смородина морожена (склянка)

- сік калини (витиснути, а макуху перебити у блендері з теплою водою, настояти і випити)

- абрикоси морожені (склянка)

- желатин (2 пачки по 25 г) або агар-агар (3−4 пачки)

Желатин заливаємо холодною водою. Коли вбере воду, нагріваємо на слабкому вогні, щоб розчинився, не доводячи до кипіння (бо не загусне). Якщо агар-агар, то, навпаки, заливаємо гарячою і чекаємо, коли розчиниться.

Смородину та абрикоси ледь розморожуємо, заливаємо рідким гарячим розчином желатину або агар-агару і збиваємо у блендері. Вийде таке пінисте пюре.

Його треба вилити у формочку і покласти у холодильник.

Хто любить солодше — купіть курагу (я купую узбецьку, вона насичено червоно-оранжева, в такої багато каротину і цукрів), розмочіть і додайте у пюре. Все.

У цьому десерті дуже багато пектинів, вітаміну С, цинку, ніацину

У цьому десерті дуже багато пектинів, вітаміну С, цинку, ніацину (вітаміну В3 або РР, надзвичайно цінного для судин). Ваші корисні бактерії в кишечнику зрадіють і на радощах розмножаться, а вам від того буде хороший імунітет і гарний настрій — бо бактерії впливають на синтез нейромедіаторів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі