Скоро українці будуть божеволіти від гуслянки, верещаки і гамули

Інтерес до національної їжі зростає

Визначити гастрономічні тренди в Україні просто. Дивимося, що є популярним в Америці, і прогнозуємо той самий бум у нас. Проблема тільки в тому, що українцям це часто нафіг не треба. Ми до кінця не навчилися їсти те, що локально властиво нам, але з пристрастю кидаємося на чіа, органічне вино і матчу на рослинном молоці. Саме по цій причині ми почали розуміти китайську та італійську кухню раніше, ніж нашу національну. От реально, про лазанью і курку в кисло-солодкому зараз знає більше українців, ніж про шпундру. Але то не добре і не погано. Просто так воно є. Ми маємо це прийняти. Ми любимо куштувати нове і обожнюємо незнайомі відчуття. Зараз от потроху переходимо на індійську та близькосхідну їжу.

І до речі, частково через цю тягу до нового, у нас паралельно починає зростати інтерес до нашої національної їжі. Цей парадокс стався через те, що реальна українська кухня для нас невідома. Ми втомилися від бургерів з ролами і тому починаємо досліджувати своє рідне. Декілька років, і українці будуть божеволіти від цукрового буряка (якщо його виведуть у супермаркети), гуслянки, житнього хліба, верещаки, гамули та нашої рідненької річкової риби (сом та короп замість доради). Такий модний гастровирок від мене.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі