Борщем наповнені серце і душа українця, а шпундра захована в клітинах

Разом з рецептом дістанете всі спогади нашого народу

Шпундра - це така дуже українська страва. І якщо борщем наповнені серце і душа українця, то шпундра захована десь в клітиночках нашого тіла. Вона лежить у скриньці та чекає, доки ви її відкриєте та разом з рецептом дістанете всі спогади українського народу.

Щоб зготувати шпундру, треба взяти добренький шмат м'яса. Краще реберця і не абищо, а соковиті такі, багаті, щоб ух, було видно, що готувала те щира українська душа. Як не буде ребер - хапайте ошийок. Поріжте на шматки, натріть сіллю-перцем, солодкою гірчицею та запечіть. Потім дістаньте, відділіть від кісток (якщо реберця) та тушкуйте 5 хвилин з цибулькою, обсмаженою у вершковому маслі і буряками. В ідеалі треба взяти буряковий квас, але можна трохи схитрувати, вичавити з бурячків сік і додати трохи оцту задля кислого смаку.

Через 5 хвилин вимикаєте та заправляєте борошном (декілька столових ложок), щоб загустити. Їсте зі сметаною, тертим білим хріном та уважно прислухаєтеся до голосу предків. Вони бажають вам смачного та передають цьом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі