Борщем наповнені серце і душа українця, а шпундра захована в клітинах
Разом з рецептом дістанете всі спогади нашого народу
Шпундра - це така дуже українська страва. І якщо борщем наповнені серце і душа українця, то шпундра захована десь в клітиночках нашого тіла. Вона лежить у скриньці та чекає, доки ви її відкриєте та разом з рецептом дістанете всі спогади українського народу.
Щоб зготувати шпундру, треба взяти добренький шмат м'яса. Краще реберця і не абищо, а соковиті такі, багаті, щоб ух, було видно, що готувала те щира українська душа. Як не буде ребер - хапайте ошийок. Поріжте на шматки, натріть сіллю-перцем, солодкою гірчицею та запечіть. Потім дістаньте, відділіть від кісток (якщо реберця) та тушкуйте 5 хвилин з цибулькою, обсмаженою у вершковому маслі і буряками. В ідеалі треба взяти буряковий квас, але можна трохи схитрувати, вичавити з бурячків сік і додати трохи оцту задля кислого смаку.
Через 5 хвилин вимикаєте та заправляєте борошном (декілька столових ложок), щоб загустити. Їсте зі сметаною, тертим білим хріном та уважно прислухаєтеся до голосу предків. Вони бажають вам смачного та передають цьом.