Дубінський підставив Зеленського й Україну

Він понизив шанси президента на вдалу зустріч з Байденом

Інавгурація Байдена по своєму тону була більше для тих, хто програв, ніж – хто виграв. Більше для виборців Трампа. Церемонія була спокійною, не пафосною.

Для України треба розуміти, що США налаштовані конструктивно. Послідовність Байдена, коли він знаходиться у політиці, буде зберігатися. Це цінності свободи слова, прав людини, нетолерантності до корупції, протистояння ворогам і агресорам, зокрема Росії.

Україні треба бути готовою відстоювати свої інтереси. Це нормально, коли зовнішні партнери можуть допомагати країні захищатися від нападів сусіда.

Дубінський з Деркачем підставили президента Зеленського. Зараз, коли всі лідери країн намагаються домовитися про зустріч з Білим домом, Дубінський підкидає суперпрограшні карти в руки нашого президента. Аналітичні записки по Україні зараз очолюють Дубінський-Деркач. Це понижує шанси президента на вдалу зустріч.

Тому Зеленський повинен правильно відреагувати на сумнівну діяльність народного депутата зі "Слуги народу". Фракція повинна продемонструвати свою нетолерантність до втручання у чужі вибори. А сам Дубінський – не намагатися зараз маніпулювати. Своїми діями він підставляє державу Україна. Зрозуміло, що він дуже "любит скорость", але у політиці треба любити відповідальність за сказане і діяне.

З іншого боку, Зеленський у вибори США не втручався, витримав дистанцію. Всі розуміють, що Деркач – це російська історія. Шанс президента України на нормальний діалог із США є.

Ситуацію качатимуть "ЄС" і ОПЗЖ. Їм вигідно, щоб зустріч Зеленського з Байденом була невдалою.

Для України США – це стратегічний партнер. Штати дружать з усіма українськими президентами, завжди дають шанс на конструктив. Так само, як Україна працює з обома американськими партіями.

Деяким українським політикам треба зрозуміти, що вибори відбулися у США, а не в Україні. Те, що українські політики думають про себе, не факт, що про них так думають у Вашингтоні. Не треба завищувати очікування, щоб потім у чомусь розчаровуватися. Успіх України залежить виключно від України.

Сьогодні Литва – лідер пострадянського демократичного простору. А мали бути ми. І дружба з США нас може вивести

США є однаковими партнерами і Україні, і Польщі. Але Польща зробила свою суперісторію успіху, а ми – ні. Від нас залежить – наскільки ми готові бути відповідальними партнерами.

Сьогодні Литва – лідер пострадянського демократичного простору. А мали бути ми. І дружба з США нас може вивести. Ми маємо більше ресурсів, більшу армію, економіку. Можемо бути лідером регіону. Це наші можливості.

Україні потрібно посилювати дружбу з США – країною, яка є світовим лідером. Треба дбати про свою обороноздатність. І піднімати економіку

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі