Каштру змусив замовкнути критиків

Але людиною року в українському футболі став Луческу

Сезон єврокубків неоднозначний. Давно два наші клуби не виходили у весну. Набрали 5,400 балів за осінь – це середній показник.

Хотів би почати із "Зорі". Дві перемоги в групі – дуже добрий результат. Бо ми пам'ятаємо, як наші клуби - "Карпати", "Ворскла", "Олександрія" - мали набагато скромніші результати. Однак "Зоря" могла виступити ще краще. Залишилося враження недомовленого. Мабуть, історія з переходом тренера в "Дніпро-1" трохи похитнула команду, яка не мала психологічної впевненості в ключових іграх. Однак на фініші "Зоря" зібралася й видала непоганий відрізок.

На результати "Шахтаря" вплинув коронавірус. Гравці в клубі хворіли великими групами. Не може команда, яка двічі обігрує "Реал", так програвати посередній "Боруссії" із Менхенгладбаху. Як тільки ситуація стабілізувалася, прийшов результат. Відчувалося, що тренер працює під тиском. І тим не менше, Каштру змусив замовкнути критиків. Вміння давати результат під тиском, в екстремальних умовах – ознака класу.

Людиною року в українському футболі я вважаю Мірчу Луческу. Румунський фахівець мав погану історію, бо перед цим провалився зі збірною Туреччини й "Зенітом". Скептиків було більше, ніж оптимістів. Однак він вивів команду в Лігу чемпіонів, заробив для клубу великі гроші, пробився у весняний етап Ліги Європи. І цим повернувся до орбіти успішних тренерів у 75 років. Хворе до того "Динамо" явно одужало.

"Динамо" продовжує прогресувати й у цьому найбільша заслуга головного тренера

Луческу зазнав просто божевільної критики. У порівнянні з ним Сьомін і Газзаєв працювали просто в тепличних умовах. І тут Мірча обрав єдино правильний курс - на домашніх гравців. В останньому матчі на полі були вісім українців, тоді, як у значно скромнішого "Ференцвароша" – дев'ять легіонерів.

"Динамо" продовжує прогресувати й у цьому найбільша заслуга головного тренера.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі