Чому Медведчук не є ворогом українським "елітам"?

Українська політика сповнена парадоксами. Ось один із найбільших

Для Зеленського і "слуг" ворогом є Порошенко.

Для Порошенка та його людей ворогом є Зеленський.

Кум Путіна Медведчук не є ворогом ні для перших, ні для других. Та й ні для таких третіх, як от Тимошенко.

Він безперешкодно просуває на своїх телеканалах російську пропаганду. Розгорнув масштабну антизахідну кампанію проти "зовнішнього управління". Успішно веде в Україні бізнес. Його партія "Опозиційна платформа - За життя" здобула непоганий результат на минулих місцевих виборах.

То чому в головного агента Росії немає ворогів серед політичної еліти України навіть тоді, коли Росія веде проти неї війну?

Очевидно, тут немає і простої та однієї відповіді.

Одна з можливих витікає з природи політичної "еліти" з її багаторічною головною метою – робити на Україні гроші. В цьому сенсі Медведчук ніколи нікому не заважав, а часто і допомагав. Власне, Кремлю теж вигідно, щоб головна мета української верхівки полягала саме у власному збагаченні – це завжди допомагало тримати Україну під контролем.

Можливо також, свою роль грають давні дружні зв'язки тих чи інших політиків з путінським кумом. А хтось просто боїться господаря Кремля, і тому Медведчука не чіпає.

Однак якщо ці пояснення можуть так-сяк задовольнити звиклу до безпринципності та жадібності політиків українську аудиторію, то на навряд чи задовольнять західну. У якої Київ просить зброї, грошей, санкцій проти Росії та іншої допомоги – обіймаючись при цьому з кумом Путіна.

Анатолій Марциновський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі