Враження, що культурні інституції – це головна загроза безпеці держави

Музей Гончара, Довженко-центр, тепер ось - Музей Майдану

Головний виклик безпеці Української держави, судячи з подій останнього півріччя, складають українські культурні інституції: Музей Гончара, Довженко-центр, тепер ось - Музей Майдану. Оперативний супровід слідчих дій Нацполіції з боку СБУ в публічних культурних інституціях - взагалі нонсенс: ніхто в цих інституціях не перешкоджає діям поліції й навіть таких можливостей не має. Залучення СБУ - демонстрація презумпції винуватості, з якою підходять слідчі до розслідування проваджень.

Це також спосіб витиснути з культурної сфери нових менеджерів з незалежного сектору, які заповзялися реформувати державні інституції, зокрема й в спосіб упровадження нової етики взаємин - підзвітності, публічності, прозорості.

Завершиться все встановленням радикальної недовіри між державою та громадянським суспільством (так важко виплеканим після Майдану), поверненням "умілих бюрократів-господарників", які "не помиляються", бо досконало знають макабричну державну систему та способи легального (але недоброчесного) функціонування в ній, і герметизацією державного апарату як корумпованої секти пов'язаних осіб, як це було в часи Януковича.

Гидко.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі