Існує три сценарії бою між Ломаченком і Лопесом

Це буде один із наймасштабніших боксерських поєдинків року

Минулого тижня офіційно оголосили, що давно очікуваний об'єднавчий бій між 32-річним українцем Василем Ломаченком і на 9 років молодшим американцем Теофімо Лопесом відбудеться 17 жовтня на арені MGM Grand в Лас-Вегасі, США. Це точно буде один із найбільш масштабних боксерських поєдинків року і, очевидно, претендент на статус "Бій року". Яскраво перемігши такого суперника, Василь Ломаченко може повернути собі звання найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії. Нині воно належить мексиканцеві Саулю Альваресу. Перемога Лопеса ознаменує собою появу на боксерському небосхилі нової зірки світової величини.

За яким сценарієм пройде класичне дербі досвіду проти молодості, технічної досконалості проти брутальної сили? Шукаємо аналогії в історії. Флойд Мейвезер-молодший, Вернон Форрест і Пернелл Вітакер, як і Василь Ломаченко нині, вважалися одними із найкращих та найтехнічніших бійців свого часу. Коли відбулися нижче наведені бої, вони були на піку форми і слави. Але як по-різному завершилися ті поєдинки проти суперників-антагоністів у боксерському плані.

1. Флойд Мейвезер-молодший – Сауль "Канело" Альварес. 14 вересня 2013 року. MGM Grand, Лас-Вегас, США. Перемога Мейвезера рішенням більшості суддів.

На момент бою американцеві було 36, Канело – 23, як і майбутньому супернику Ломаченка. Мексиканський панчер зарано вийшов на бій проти найкращого боксера світу. Тоді він був далеко не такою майже досконалою, відрегульованою машиною, як нині. Більш технічний і витончений Мейвезер домінував практично протягом усього поєдинку, уміло розставляв "пастки", змушував промахуватись молодого суперника і фактично дав йому урок боксу. Американець виграв переважну більшість раундів, можливо, за винятком двох-трьох, а рішення судді Сі Джей Росс, яка дала нічию, шокувало весь боксерський світ. Мейвезер завдав Альваресу першої поразки у кар'єрі.

Імовірність сценарію і перемоги Ломаченка за суддівським рішенням – 45%. Ще 15% на те, що Ломаченко фінішує Лопеса в пізніх раундах – той стільки встиг наговорити поганого про українського генія рингу, що Василь точно не відмовиться від шансу покарати його за таку поведінку.

Імовірність сценарію і перемоги Ломаченка за суддівським рішенням – 45%. Ще 15% на те, що Ломаченко фінішує Лопеса в пізніх раундах

2. Вернон Форрест – Рікардо Майорга. 25 січня 2003 року. Pechanga Resort & Casino, Темекула, США. Перемога Майорги технічним нокаутом в 3 раунді.

Непереможний, технічно вишуканий Вернон Форрест підходив до об'єднавчого бою з потужним, але з великими огріхами в техніці, рубакою Рікардо Майоргою у статусі фаворита і з мрією знищити Майоргу - зарозумілого "Матадора з Манагуа", відомого трештокера і балакучого вискочку. Нікарагуанець своїми заявами дістав американця і той будь-що хотів його покарати. І замість того, щоб розсудливо і зі спокійною головою перебоксувати суперника, перехитрити його, Форрест зі старту поєдинку вв'язався в бійку щоб швидко його нокаутувати. Але обмін ударами – це саме те, в чому більш ударний Майорга мав єдиний шанс на успіх. Ним він і скористався. В першому раунді Форрест опинився в нокдауні, в другому зламав руку, а в третьому був нокаутований. За півроку суперники зустрілися в матчі-реванші, який знову виграв Майорга – рішенням більшості суддів.

Імовірність сценарію і перемоги Лопеса нокаутом в першій половині бою – 25%.

3. Пернелл Вітакер – Хуан Назаріо. 11 серпня 1990 року. Outdoor Arena, Стейтлайн, США. Перемога Вітакера нокаутом в першому раунді.

Олімпійський чемпіон 1984 року, невловимий для суперників шульга Вітакер, з неймовірною роботою ніг, влучністю і таймінгом, в бою з яким суперники не розуміли, що з ними відбувається, які не могли в нього потрапити і у яких він забирав упевненість, ніколи не відзначався ударною силою і габаритами. Він відчував хронічні болі в кистях рук, тому не завжди вкладався в удари, частіше доводячи бої до перемог за очками. Перед боєм з Назаріо журналісти популярного видання його навіть назвали безударним. Це розізлило Вітакера, і він вже у першому раунді жорстко "вирубав" суперника в бою за звання абсолютного чемпіона світу.

Ломаченко цілком може підловити суперника, який попре вперед, вже на початковій стадії бою. Імовірність сценарію і швидкої перемоги Ломаченка – 15%.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі