У Лізі націй граємо з найсильнішими командами Європи. Друге місце – вже успіх

Збірна України сьогодні не може перемогти іспанців та німців

Не бачу трагедії в поразці збірної України від Іспанії. Результат матчу - це констатація факту, співвідношення рівня суперників на цю мить. Перевага збірної Іспанії – це рівень гравців, майстерність, досвід, виступи у провідних чемпіонатах. Точність передач - 92 відсотки. Протистояти такій команді непросто. Збірна України має гравців досить пристойного рівня. Вони вчаться, вдосконалюються, але їх загальний рівень нижчий, ніж у Іспанії.

Втрата основного опорного півзахисника Тараса Степаненка мала негативні наслідки для гри команди. Україна повністю програла середину полю. Але не може гра збірної залежати від одного гравця. Новачок Ігор Харатін ще "сирий". Він не зовсім розуміє побудову гри національної команди. Сергій Сидорчук має проблеми в "Динамо" на позиції руйнівника.

Не може гра збірної залежати від одного гравця

Не варто звинувачувати голкіпера Андрія Пятова, який пропустив 4 м'ячі. Його провини в поразці команди нема. Успішність гри голкіпера залежить не тільки від нього, але і від пересування партнерів по полю. Мені Пятов імпонує. У нього прекрасне розуміння гри, реакція, розсудливість – риси, які притаманні найсильнішим воротарям світу. Проте потрібно виховувати йому заміну. Щоб вихід Пятова зі збірної не став ударом.

Після поразки від Іспанії в тактичному плані збірна навряд чи зміниться. Тактична побудова виходить із наявних гравців і їхньої форми. Щодо футболістів, то такі матчі дають досвід гри на вищих швидкостях. Насамперед гравці мають вчитися швидше приймати рішення. Іспанці в цьому серйозно переважали гравців збірної України.

Ми граємо в Лізі націй в групі А. Де маємо матчі із найсильнішими командами Європи. Все що не стосується останнього місця в групі – це здобуток. Друге місце після двох матчів – вже успіх. Немає сьогодні ніяких підстав, щоб перемагати іспанців, німців. Збірна Швейцарії – більш досяжна. Зараз ми маємо більше позитивний, ніж негативний результат.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі