Як приготувати овочі так, щоб їх обожнювали діти
Страва виходить повністю збалансована
Коли, як не восени, перейти на здоровішу їжу? А точніше - збільшити кількість овочів на тарілці.
Особливо це стосується дітей. Більшість овочі ненавидять і мамам доводиться вкотре, зітхаючи, варити пельмені, макарони, пекти оладі, котлети і тому подібне.
На днях моя сестра Леся, яка живе в Італії, поділилася зі мною одним італійським рецептом. Італійці їдять сирим, запікають та варять майже все, що росте. Не лише коренеплоди, але і листя, бадилля, корінці. Принаймні на Сицилії.
Коли вона приготувала запечені овочі, я зрозуміла, як багато в житті втратила.
Такі овочі їстиме кожна дитина, не кажучи про батьків.
Поріжте кабачки, баклажани, цукіни та гарбуз кружальцями по 2 см. Додайте капусту всіх сортів і одну картоплину. Можна ще перець болгарський, м'ясисті помідори. Трохи солите, додаєте пряних трав.
Кожен шматочок вмокаєте у збите виделкою яйце. Після італійці обвалюють їх у суміші сухарів і пармезану. Викладають овочі на змащене оливковою олією деко "черепицею" і в духовку на 150 градусів на годину.
Я упростила і більш оздоровила рецепт: кожен шар овочів присипала сумішшю пармезану і невеликої кількості сухарів (дала лише для "натяку"). Ще додала нарізаного базиліку побільше, поперчила (для дітей не потрібно) і запекла в глиняній каструльці з кришкою.
Вийшла повністю збалансована страва: тут і білки, і клітковина, особливо багато розчинної(коли овочі спечуться), яка живить мікрофлору кишечника та поглинає багато нездорових речовин, і невисока калорійність. Я ще потім додаю свіжої зелені.
Коментарі