Клітковина – не панацея від хвороб, але важлива складова здорового харчування

Середня норма споживання в день - 25-30 г в день

Для здорового травлення є важливими продукти багаті харчовими волокнами, так званою клітковиною. Середня норма споживання клітковини для дорослої людини становить 25-30 г в день.

Основними джерелами харчових волокон служать:

- цільнозерновий хліб, бобові: сочевиця, квасоля, нут, злаки і висівки. Вони дають відчуття ситості на довгий час. Ці продукти – важливе джерело вітамінів, мінералів, рослинного білка;

- горіхи, що представляють собою хоч і висококалорійний, але дуже корисний продукт, який містить ще й ненасичені жири;

- зелені овочі – джерело бета-каротину, хлорофілу і заліза.

Клітковина запобігає серцево-судинним захворюванням

Клітковина полегшує травлення, запобігає серцево-судинним захворюванням, допомагає регулювати рівень цукру в крові, дає відчуття ситості допомагаючи нам не переїдати.

Безумовно, клітковина – не панацея від хвороб, але вона є однією з найважливіших складових здорового харчування.

Якщо вживати в день, наприклад, 100 г фруктів і ягід, 400 г овочів, 100 г каші, 100 г житнього хліба та 20 г горіхів можна покрити добову потребу в харчових волокнах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Віктор Чумак Правник, колишній заступник генпрокурора
Андрій Римарук Ветеран, працівник фонду "Повернись живим"
Остап Українець Письменник, перекладач
Максим Кияк Експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма"
Тарас Чмут Голова правління "Українського мілітарного центру"
Погода