Клітковина – не панацея від хвороб, але важлива складова здорового харчування

Середня норма споживання в день - 25-30 г в день

Для здорового травлення є важливими продукти багаті харчовими волокнами, так званою клітковиною. Середня норма споживання клітковини для дорослої людини становить 25-30 г в день.

Основними джерелами харчових волокон служать:

- цільнозерновий хліб, бобові: сочевиця, квасоля, нут, злаки і висівки. Вони дають відчуття ситості на довгий час. Ці продукти – важливе джерело вітамінів, мінералів, рослинного білка;

- горіхи, що представляють собою хоч і висококалорійний, але дуже корисний продукт, який містить ще й ненасичені жири;

- зелені овочі – джерело бета-каротину, хлорофілу і заліза.

Клітковина запобігає серцево-судинним захворюванням

Клітковина полегшує травлення, запобігає серцево-судинним захворюванням, допомагає регулювати рівень цукру в крові, дає відчуття ситості допомагаючи нам не переїдати.

Безумовно, клітковина – не панацея від хвороб, але вона є однією з найважливіших складових здорового харчування.

Якщо вживати в день, наприклад, 100 г фруктів і ягід, 400 г овочів, 100 г каші, 100 г житнього хліба та 20 г горіхів можна покрити добову потребу в харчових волокнах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі