"Манчестер Юнайтед" прогресує, значить тренер на своєму місці

У побудові Сульшера навіть Погба збалансував своє "его"

Перерва на карантин пішла "Манчестер Юнайтед" на користь. Уле-Гуннар Сульшер використав цей час для аналізу можливостей, підготовки команди. Тренеру важливо зрозуміти, хто в тебе у команді та у що він може грати з цим складом та як використовувати сильні якості наявних футболістів. Сульшер не формував склад команди, до нього гравці приходили під різних тренерів. Норвежцю "тільки" потрібно було вивчити краще кожного гравця. Коли ти здатний скласти пазли, то з цього може вийти результат.

Будь-яка "зірка" має бути вписана у колективну гру. Поль Погба тут не виняток. Француз - не гравець контратаки, він любить працювати із м'ячем. Від цього отримує задоволення, це його стихія. В побудові Сульшера він може збалансувати власне его. Відсутність Погба через травму у більшій частині сезону, дало можливість тренеру розподілити функції між іншими гравцями у середині поля. Футболісти стали більш гармонічні, ніхто не тягне ковдру на себе. Є можливість проявити себе кожному, завдяки цьому команда стала різнобічною.

Футболісти стали більш гармонічні, ніхто не тягне ковдру на себе

Лідером команди став португалець Бруно Фернандеш, який тільки взимку приєднався до команди. Не можу сказати, що у нього було якесь ім'я до переїзду в Англію. Це не був топгравець. Футболіст підійшов команді, бо Сульшер використовує його сильні якості. Багатьох гравців, яких брали раніше до "МЮ", запрошували за гучне ім'я, але вони за грою не зовсім підходили для команди. Якщо селекція проводиться розумно, то кожен гравець може себе знайти в команді в тій чи іншій ролі. Навіть колишній футболіст "Шахтаря" Фред себе знайшов у побудові Сульшера, хоча спочатку йому було дуже важко перебудуватися.

Чи зможе "МЮ" наступного сезону наблизитися до "Ліверпуля" та "МС"? Потрібно спочатку у цьому сезоні виконати завдання із виходом до Ліги чемпіонів. Сульшер показує себе тренером, який вміє використовувати час для побудови та розвитку. Якщо команда прогресує з часом, значить головний тренер на своєму місці та якісно робить свою роботу.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі