З нинішнім "Ліверпулем" Клопп може бути успішним ще три роки

Тренер постарається виграти Лігу чемпіонів та АПЛ одночасно

"Ліверпуль" - вдев'ятнадцяте став чемпіоном Англії. Вперше з 1990 року.

Для того, щоб зробити команду, потрібно розуміти, в що вона гратиме. Хороший тренер повинен мати концепт гри та рецепт її реалізації. Справедливо, що "Ліверпуль" з Юргеном Клоппом щороку рухався нагору.

Цей процес був помітним не тільки в турнірній таблиці, але і в збалансуванні гри. "Ліверпуль" за цей період перестав бути авантюрним. Раціональнішою команді допомогли стати прихід Алісона Беккера та Вірджила ван Дейка.

Під свій концепт Клопп добирав гравців. Майже всі новачки підійшли команді. Це одна із найкращих селекцій, яка тільки може бути. Футболісти вливаються у систему, розуміють її та прогресують. Можливо, в окремих випадках це відбувається не відразу, але загальна тенденція очевидна. Є фундамент команди. "Ліверпуль" може залишатися на ньому ще доволі довго.

Майже всі новачки підійшли команді. Це одна із найкращих селекцій, яка тільки може бути

Відіграв своє півзахисник Адам Лаллана. Йому сидіти на лаві запасних команди нецікаво, потрібно грати. Думаю, що стоятиме на вихід оборонець Деян Ловрен.

Важко зрозуміти, хто може посилити команду за розумні гроші. Називають кандидатуру захисника "Наполі" Каліду Кулібалі, але мені важко уявити, як його поєднати із Вірджилом Ван Дейком.

АПЛ - дуже складний чемпіонат, де кожного сезону може хтось "вистрілити". Думаю, що у команди Клоппа є шанси боротися за перемогу у наступному сезоні. Хоча конкуренти не стоять на місці. В нинішньої АПЛ велика конкуренція, де народжуються дуже сильні команди.

Торік "Ліверпуль" виграв Лігу чемпіонів, нині – АПЛ. Я не думаю, що у наступному сезоні в команди будуть проблеми із мотивацією. У Клоппа є гравці з якими він працює та яких відчуває. Думаю, що років зо три він ще може бути успішним з цим складом за мінімальних змін. Клопп - така людина, яка має відчувати пристрасть до роботи. Якщо він підписав довгострокову нову угоду із клубом, то відчуває, що може ще далі працювати із цими футболістами та досягти більшого. Історія клубу, сам антураж стадіону "Енфілд Роуд" - це все дуже близьке для Клоппа та дає йому додаткову мотивацію. Я можу припустити, що Клопп для себе тепер поставить завдання виграти Лігу чемпіонів та АПЛ у одному сезоні.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі