Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
02.06.2020

Аваков перетнув межу. Слід добиватися його відставки

Список людей, які постраждали через дії чи бездіяльність міністра, занадто довгий

У дискусії про відставку Арсена Авакова теза "після нього може бути ще гірша людина Зеленського, тому давайте не рухати його з посади міністра" нежиттєздатна й застаріла.
Так, майже вся кадрова історія команди президента показує, що у них завжди виходить гірше. Богдан - Єрмак. Гончарук - Шмигаль. Та мало не увесь уряд загалом. І далі буде лише гірше, бо їм усе важче "заманити" когось із притомних фахівців. Логічний катастрофічний розвиток подій, який не зміниться ні від наявності в уряді Авакова, ні від його заміни.

"Незамінний міністр" уже давно перетнув межу, коли цим аргументом можна було перекривати об'єктивну необхідність його відставки. Список про*обів і людей, які постраждали через його дії чи бездіяльність, занадто довгий. І це не та історія, коли людина пробула на посаді кілька місяців і скласти оцінку діяльності складно. У нас тут мамонт, який 6 років на посаді й міг трансформувати МВС як завгодно. І він не грає зараз на противагу Зеленському, це ілюзії. Антоненко, Кузьменко і Дугарь можуть підтвердити.

Аваков не грає зараз на противагу Зеленському, це ілюзії

А щодо "достовірної" інформації західної розвідки, що РФ хоче відставки Авакова як помсту за 2014-й і це складова вимог до Зеленського - такий собі аргумент. Навіть якщо припустити його достовірність (але ні, не припускаю). Причому я цілком можу повірити, що хтось у росіян дійсно ненавидить його.

Та в контексті претензій до Авакова це нічого не значить. А найактивніша його участь в справі Шеремета (і в багатьох інших ситуаціях) давно перекреслила якісь "ностальгійні" конотації Авакова з добровольчим чи армійським середовищами.

Можна обговорювати кандидатів йому на заміну, чом би й ні. Просто це до сраки, суто спортивний інтерес, бо наступний міністр буде залежати не від нас, не від позицій фракцій "Європейської солідарності" чи "Голосу", а суто від результатів співбесіди з Єрмаком і Зеленським. Але попри ці аргументи - відставка Авакова необхідна. Її слід добиватись.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі