У закон вписали схему, як рейдернути банк і через нього продавати землю іноземцям

Цікаво, хто писав цей законопроєкт?

Разом і з двома профільними експертами розбираємо "по кісточках" так званий "антиколомойський" закон. За красивою й ефектною назвою ховається багато такого, про що мовчать. Наприклад, у закон вписали схему, як рейдерити банк. Будь-який. І ця схема стане законною, якщо правки її не приберуть і за цей законопроєкт проголосують в такому вигляді. Наприклад, абсолютно законною стає ситуація, коли банк відбирають у власника на підставі рішення чиновників НБУ. Потім це рішення визнається помилковим. Але це не несе ніяких ризиків або покарань для чиновника, який випадково або навмисно помилився. І банк власникам не повертають, а компенсація може бути мінімальною. Наприклад, це 10% від реальної вартості. Або менше. Так виписаний закон.

Законною стає ситуація, коли банк відбирають у власника на підставі рішення чиновників НБУ. Потім це рішення визнається помилковим. Але це не несе ніяких ризиків або покарань для чиновника, який випадково або навмисно помилився. І банк власникам не повертають, а компенсація може бути мінімальною

І дуже цікаво, хто це у нього впихнув? Ось це положення:

"9. Визнання протиправним (незаконним) та скасування індивідуального акта, зазначеного у частині першій цієї статті, або окремих його положень:

не відновлює того становища банку, яке існувало до прийняття такого акта/рішення, включаючи відновлення правового статусу цього банку, та не відновлює становища/прав осіб, які були учасниками банку на момент прийняття такого акта/рішення;

не може бути підставою для визнання недійсними, нечинними, протиправними та скасування будь-яких рішень, правочинів або інших дій/визнання протиправною бездіяльності, прийнятих, вчинених або допущених у процедурі виведення неплатоспроможного банку з ринку/ліквідації банку;

не породжує будь-яких прав у осіб, які були учасниками банку на момент прийняття такого індивідуального акта/рішення, окрім права на відшкодування завданої шкоди".

Але найцікавіше, що цей банківський закон взаємопов'язаний із законом про землю.

Пам'ятаєте, як відреагували у Зеленського на те, що люди проти продажу землі іноземцям? Тоді красиво публічно "продали" тему про те, що ні держава, ні громадяни не можуть продавати землю іноземцям. І піднесли це, як приклад того, що влада почула "голос народу". Так ось ця історія має дивне продовження в "антиколомойському" законі.

А тепер складіть узаконене рейдерство для "неправильних" і неслухняних банків із законом про землю. А в ньому є положення: "Право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення може також набуватися банками лише в порядку звернення стягнення на них як на предмет застави. Такі земельні ділянки мають бути відчужені банками на земельних торгах протягом двох років з дня набуття права власності."

У банків немає ніяких обмежень, кому відчужувати землю

Вуаля, і у банків немає ніяких обмежень, кому відчужувати землю. Тому вже видно схему - рейдернуть банк і через нього можна продавати землю іноземцям. Наприклад, росіянам через їхні компанії, які оформлені на громадян Угорщини, Чехії або Австрії. Тому дуже цікаво, хто писав цей законопроєкт? Цікаво не хто подав у ВР, а саме хто писав? Тому що цю схему туди вписали осмислено.

Все ж п'ять років роботи в комітеті з протидії корупції не проходять дарма. Я знаходив і озвучував схеми в законопроєктах. А ось зараз цим чомусь не займаються в профільному комітеті. Чому? Може тому що в ньому більшість - це "слуги" і гвалтівник Іванісов, а замовник не хоче, щоб цю схему озвучили? Можливо. Але зараз завдання номер один - внести і проголосувати правки до законопроєкту, не давши цю схему зробити законом і не вбити банківську систему в Україні. Залишилося зрозуміти, хто це зробить? І дізнатися, а чи внесли подібні правки на тлі тих 16000 правок, яким заспамили законопроєкт?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі