Сьогодні футболіст Заваров коштував би не менше $100 млн

Роналдо відчував гру шкірою

Футбол дивлюся з 1978 року. Визначив п'ять гравців, які справили на мене найбільше враження.

Олександр Заваров. Я не зустрічав настільки креативного та швидкого півзахисника. Хоча він грав під 9-м номером, розташовувався на позиції "десятки". Не впевнений, що у майбутньому такий буде. Неймовірні творчі якості, уміння і підіграти партнерам, і завершити атаку. Влітку 1988-го "Ювентус" купив Заварова за 5 мільйонів доларів. На сьогоднішні гроші він би коштував не менше 100. 



2. Мішель Платіні. Грандіозний гравець. Не такий дриблер, як Заваров, але у плані відчуття моменту, позиції, бачення поля, удару, умінні віддати тонкий пас, пришвидшитися, притримати м'яч був просто неймовірний. Не бачу аналогів Платіні у сьогоднішньому футболі. 



3. Лотар Маттеус. Мені ніколи не імпонувала збірна Німеччини 1980-х. Це була команда бульдозерного плану. Але роль Маттеуса у ній була величезною. Найвпливовіший гравець команди. Його пік – 1990 рік. Виграв Кубок світу та "Золотий м'яч". Грав на п'яти мундіалях. У 38 років був близьким до того, аби вперше виграти Кубок Ліги чемпіонів.



Куман – "батько" першого пасу серед захисників

4. Роналдо. Це був футболіст, який не потребував підказок. На полі розумів все. Шкірою відчував гру. Найкращий центрфорвард в історії футболу.



5. Роналд Куман. Це "батько" першого пасу серед захисників. Не пригадую, щоб до нього хтось робив такі діагоналі на форвардів. Найрезультативніший захисник в історії футболу.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі