Частина "слуг" зробили подвиг

Зеленський йшов на вибори з гаслами за ЄС і НАТО. Якщо зараз буде роботи кроки на зустріч Путіну, то це здача національних інтересів

60 народних депутатів від "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського і виступили проти створення консультативної ради у Тристоронній контактній групі за участі бойовиків з окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей. Також з повідомлень ЗМІ у фракції "Слуга народу" сформувалася проєвропейська группа, яка проти здачі національних інтересів.

Ця опозиція повинна бути. Навіть попри те, що її хтось десь і намагається витягувати з олігархічних інтересів. Коломойський проти призначення президентом Володимиром Зеленським нового керівника ОП. Бунт проти Єрмака читається, як не публічна кулуарна гра Ігоря Валерійовича проти президента. Олігарх ображений, що звільнили Богдана.

Водночас ті ж олігархи свого часу бачили, як Янукович йшов до Росії. І до чого це призвело. Країна не хоче в "обійми" Росії.

Тому опозиція всередині "Слуги народу" створюється. Вона не вся олігархічна. Там є дійсно ідейні, порядні люди, які вірять у європейське майбутнє України.

Не можна так, щоб Зеленський сам вирішував стратегічні питання взагалі не орієнтуючись на парламент

Опозиція була потрібна. Не можна так, щоб Зеленський сам вирішував стратегічні питання взагалі не орієнтуючись на парламент. Попри те, що у нього є монобільшість.

Нагадаю, що Зеленський йшов на вибори з гаслами за ЄС і НАТО. Якщо зараз буде роботи кроки на зустріч Путіну, то це здача національних інтересів.

Дуже добре, що ініціаторами опозиції є саме "слуги", що вони висловлюють свою позицію. Це говорить про часткову демократичність всередині самої фракції. Не повну – депутатів ще примушують робити те, чого вони не хочуть. В обмін за це дають по $5 тис. на місяць. Але це не значить, що за ці гроші треба продавати свої приципи, майбутнє країни. Такі речі в грошах не оцифровуються.

Тому виглядає подвигом, що частина "слуг" пішли проти Офісу президента та курсу, який Зеленському можуть присилати з Кремля.

Більшість "слуг" політиками ще не стали. Депутатами так, політиками – ні. Якби стали політиками, то відмовилися би від конвертів. Не чули жодного звернення про відмову. А поки грошенята підсипають, вони голосують, як їм скажуть.

Більшість "слуг" політиками ще не стали. Депутатами так, політиками – ні

Швидше за все группа вже сформувалася, там є керівництво, певна організаційна структура. Чи перетворяться вони в майбутньому у партію? Питання відкрите.

Це сигнал Зеленському, що з фракцією треба спілкуватися. Через це втрачається контроль. Зеленський досі вважає, що вони йому всі винні.

Депутати хочуть, щоб Зеленський їх почув. Показали – є така группа і з нами треба рахуватися.

Фракція "Слуга народу" не розпадеться. Останні голосування і те, що депутати прийшли на 8-у годину ранку говорить про те, що парламент підконтрольний президенту. Що Зеленський може ним керувати, коли особисто приділяє цьому час. Коли дає на когось іншого, посередника, то починаються чвари. Але коли Зеленський підключається, "слуги" його бояться, поважають.

Зняли Рябошапку, призначили Венедіктову, перепризначили Авакова - Зеленський контролює парламент.

У президента з рук вилітає дубина "Я вас розпущу, якщо не будете слухатися". Вона забирається через карантин. Тому може скористатися приділенням уваги і пряниками. Але і батіг у вигляді Авакова і Венедіктової теж має.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі