Усик "зазвиздівся". Чісора, не підведи

Трансляції боїв "хайпожера" битимуть національні рекорди

Девід Хей, колишній чемпіон світу у двох вагових категоріях, а нині боксерський менеджер, вважає, що зараз ідеальний час, щоб побити Олександра Усика – поки той ще не освоївся у хевівейті. І зробити це має Дерек Чісора - підопічний Хея, експретендент на чемпіонський титул. Саме він - найближчий суперник українця в бою, який запланований на 23 травня в Лондоні.

Зараз також ідеальний час, щоб опустити Усика з небес на грішну землю. Про це останнім часом все сильніше мріє значна частина патріотично налаштованих боксерських уболівальників. Якщо колись поодинокі "баги" кримчанина провокували, то тепер він провокує сам. І, схоже, потішається разом з Ломаченком, Гвоздиком і компанією у внутрішньому чаті з того, що вкотре вдалося розлютити "упоротих".

Видається: що в Ломаченка чи Гвоздика на думці, то в Усика на язиці. Харків'янин "підсадив" його на Шарія, Ломаченко – на боксерський стиль. Усик тягнеться до колег, копіює їх і намагається не відставати. А в "хайпі" дає фору обом. Але робить це ціною перетворення своїх прихильників на хейтерів.

Що в Ломаченка чи Гвоздика на думці, то в Усика на язиці. Харків'янин "підсадив" його на Шарія, Ломаченко – на боксерський стиль

Усику, як нікому іншому, вдалося своєю поведінкою, вчинками, коментарями, віршами, порадами розділити вітчизняну боксерську спільноту на два великих табори. Великою мірою в останній рік ці два табори викристалізувались і перестали бути ситуативними. Саме в останній рік Усик відкинув усі гальма і почав "хайпувати" на повну. Чи від усвідомлення своєї "суперзірковості" після того як став абсолютним чемпіоном світу. Чи від відчуття вседозволеності після зміни влади в країні.

Нині частина вболівальників, незважаючи ні на що, як і раніше, фанатично уболіває за свого кумира. Чи не до першої поразки? Частина продовжує підтримувати за інерцією, інша - бо він представляє Україну, не вникаючи в його позабоксерський "треш". Але все більша група вболівальників з недавніх пір палко "топить" за його суперників і з нетерпінням чекає, коли Усика нарешті покарають за його пихатість, зверхність, зарозумілість і недолугі заяви. Ну і за промосковську позицію, звісно, теж.

Ми дійшли до тієї точки, коли трансляції боїв Усика битимуть усі національні рекорди. Тепер їх дивитимуться абсолютно всі. Байдужих не залишилося. Фанати і хейтери вмикатимуть трансляцію в одному пориві - щоб побачити кожен своє.

"Чісора, не підведи!" - такий заклик набуває популярності в одній патріотичній боксерській спільноті в мережі Фейсбук. Ще рік тому він здавався б украй маргінальним.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі