Лише 10 жінок зі 100 знають, чому змінюють імідж

Перш ніж експериментувати з образом, розберіться, яка мета цих змін

Волоссю у всі часи надавали містичне значення. Є думка, що коли в житті щось не ладиться або хочеться змін, - треба підстригтися чи змінити колір. По собі знаю, відрізавши лише сантиметр довгого волосся, відчувала легкість.

Якось до мене прийшла клієнтка: "Хочу перефарбуватися з білого на чорний". Через тиждень знову приходить: "Не можу, око ріже. Поверни колір назад". Освітлюємо. Через два місяці попросила зробити завивку. На перефарбоване, освітлене волосся робити завивку не можна. Але клієнтка наполягала. Ще через кілька місяців: "Хочу кератиновое випрямлення". Це теж досить агресивна процедура, яка змінює структуру волосся. Після неї воно відвалюється і має огидний вигляд. І починається довгий період лікування та відновлення.

У чому причина таких кардинальних змін? Вона захована у внутрішніх переживаннях - жінка посварилася з чоловіком, втратила роботу або просто не може знайти себе в цьому світі. І ось тут вона починає творити дива з волоссям. Лише 10 жінок зі 100 знають, чому змінюють образ. Решта роблять це несвідомо.

Жінка посварилася з чоловіком, втратила роботу або просто не може знайти себе в цьому світі. І ось тут вона починає творити дива з волоссям

Тому мені часто доводиться бути психологом для своїх клієнтів і з'ясовувати, що спонукало їх поміняти образ. Чи справді це їхня внутрішня потреба - змінюється світогляд, жінка внутрішньо дозріває і вже, наприклад, не почувається добре з підлітковою стрижкою. Хочеться щось солідне, статусне. Або навпаки, засиділася в образі статусної і солідної, їй хочеться легкості. Тоді робимо дівочий образ із легкими локонами. Жінка звільняє внутрішню особистість, яка була скута за певних причин.

Але найчастіше зміна іміджу, коли кажуть "ріж" - це реакція на стрес або внутрішній конфлікт. А потім плачемо, бо не очікували, що буде так. Згадайте співачку Брітні Спірс, яка постриглася наголо. Не могла вирішити конфлікт із чоловіком і дітьми. Від безвиході її психіка спрацювала так: піду на протест, відріжу волосся - хоч щось зроблю в цій ситуації.

Моя рекомендація: коли виникає бажання "зробити щось погане" зі своїм волоссям, треба сісти та подумати - навіщо, яку мету хочете досягти. Якщо ідея визрівала давно - це одна справа. Але коли - зроблю на зло батькам або колишньому чоловікові, хочу всіх шокувати, щоб на мене звертали увагу - потрібно розуміти і приймати наслідки. Радикальні зміни з волоссям - це не іншу кофтину одягнути. Це загрожує руйнуванням полотна волосся, погіршенням його структури. Вас очікуватиме довге і дороге лікування та відновлення.

Зараз стерті межі того, що відповідає віку

Раніше говорили, чим старша жінка, тим коротше має стригтися. Зараз стерті межі того, що відповідає віку. "Я хотіла би бути блондинкою, але мені не пасуватиме", - часто чую. Пасуватиме, якщо підібрати правильний відтінок блонда, форму зачіски. Я більше спираюсь на знання колористики, ніж на вікові рамки.

"Зроби мені красиво" - часто кажуть. Але моє красиво може відрізнятися від вашого. Тому для мене важливо: клієнтка хоче поміняти стрижку і колір волосся, щоб відчувати себе молодшою. Чи "хотіла би бути брюнеткою, але чоловікові подобаються блондинки", "я хотіла би коротку стрижку, але чоловік вижене з дому".

Наполеглива рекомендація: перш ніж кардинально змінювати свій імідж, добре розберіться, яка мета змін.

Одна з моїх клієнток - романтична дівчина, з м'якими рисами, довгим в'юнким волоссям хотіла щось змінити в образі. Мені хотілося додати їй перчинки, сексуальності. Ці якості є у всіх жінок, але хтось це проявляє, хтось блокує, а хтось не знає про ці риси характеру. Коли жінка дозріває, щоб вони проявилася, я відчуваю це і рекомендую зробити зміни. Найчастіше не відразу, відкладаємо на деякий час, поки жінка прийде і скаже: "Робимо".

Для тих, хто не може визначити, що хоче, є хороший маркер. Він відображає ваш справжній внутрішній зміст. Коли дивитеся на акторів, людей на вулиці й ловите себе на думці "як красиво" - це саме те, що вам потрібно. Хоч ви поки що й не усвідомили цього, але воно точно відповідає вашій особистості.

Анна Сотнікова, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі