"Шахтар" у Вольфсбурзі зіграв значно сильніше, ніж з "Бенфікою"

Створив багато моментів, але в оборонних діях бракувало Степаненка

Я приємно здивований грою "Шахтаря" в Німеччині. Після матчів проти "Бенфіки" донеччани суттєво додали у швидкості, русі, командних діях. При тому, що у Вольфсбурзі був відсутній ключовий гравець – Тарас Степаненко.

Не найкращий матч провів Віктор Коваленко. Тому його заміна на початку другого тайму виглядала логічною. Вчергове помилився Матвієнко, більшої надійності чекав від П'ятова. Господарі мали моменти, відсутність Степаненка позначалася на надійності оборони.

Думаю, що ключовим у матчі став нереалізований Вегхорстом пенальті. Перші 20 хвилин "Вольфсбург" намагався атакувати, створювати моменти. Потім "Шахтар" забив свій м'яч, мав право на пенальті. Якби пропустили під кінець першого тайму, то гра у другому була б зовсім іншою. Психологічно було б важко.

Ключовим у матчі став нереалізований Вегхорстом пенальті

"Вольфсбург" був зовсім не схожим на себе. В чемпіонаті Німеччині команда виглядала краще. Не знаю, що з ними трапилося. Німецькі команди зараз зациклені на видовищності гри, хоча раніше грали раціонально.

Для гостьової гри донеччани створили доволі багато моментів. Думаю, що команда Каштру могла розраховувати на більшу перевагу. Щонайменше - ще на один м'яч. Моменти для цього були. Воротар господарів зіграв доволі добре, декілька разів рятував команду.

Матч проходив без глядачів. Футбол без вболівальників багато втрачає в емоційному плані. Навіть на зборах команди виглядають цікавіше, бо йде конкуренція за місце у складі. "Шахтар" звичний до таких умов більше. В Україні зовсім небагато людей ходить на футбол. Тому наші команди звикли до такої атмосфери. Водночас "Вольфсбургу" явно бракувало підтримки вболівальників.

В Україні зовсім небагато людей ходить на футбол. Тому наші команди звикли до такої атмосфери

Хотів би звернути увагу на систему VAR. Завдяки їй було призначено два пенальті у грі. Я думаю, що система має бути помічником арбітра, а не визначати епізод. У випадку із пенальті у ворота "Шахтаря" м'яч летів не у ворота. Те, що м'яч влучив у руку Матвієнка, нічого не змінило. Якщо так буде далі, то роль арбітрів узагалі відпаде. Працюватимуть комп'ютери, які будуть фіксувати порушення. Навіщо тоді взагалі рефері на полі?

Якщо після жеребкування я прогнозував 55 на 45 на користь "Вольфсбурга", то зараз ситуація змінилася. "Шахтар" має більше шансів на прохід - 60 на 40.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі