пʼятниця, 13 березня 2020 00:19

"Шахтар" міг досягти більшого у Вольфсбургу

"Шахтар" міг досягти більшого у Вольфсбургу
Тренер "Шахтаря" Луїш Каштру добре вивчив слабкі та сильні сторони суперника. Фото: ФК "Шахтар"

В першому матчі 1/8 Ліги Європи "Шахтар" в гостях переміг "Вольфсбург" - 2:1 .

Що потрібно знати про поєдинок?

Матч відбувся за порожніх трибун. Причина – коронавірус.

Обидві команди мали кадрові втрати. Тарасу Степаненку була зроблена операція на меніску. Він вибув на місяць, тому не зіграє і в повторній зустрічі. "Вольфсбург" недорахувався капітана - центрального півзахисника Жозефа Гіловогі - та правого захисника Вілліама.

Арбітр двічі поставив пенальті після перегляду відеоповтору. Спочатку лідер "Вольфсбурга" Максіміліан Арнольд незграбно зіграв у своєму штрафному майданчику, підставивши руку під навісну передачу. Під кінець першого тайму рукою відбив м'яч вже захисник "Шахтаря" Микола Матвієнко. В обох випадках Віктор Коваленко та Ваут Веггорст не змогли забити із "точки".

Команди більше грали завдяки помилкам суперника, ніж створювали щось самі

Луїш Кашту переграв свого візаві у тренерській дуелі. "Шахтар" був готовий до сильних та слабких сторін "Вольфсбурга" . Донецька команда забрала м'яч до своїх ніг, що дозволило нівелювати відсутність Степаненка. Гості уникнули великої кількості стандартів та флангових передач. Саме в цих компонентах головна сила атаки "Вольфсбурга". Часом складалося враження, що господарі поля просто не знають, що робити на полі.

Якість гри була невисокою. В першому гол серйозно помилися захисник Джон Брукс, який дозволив Жуніору Мораесу із близької відстані "розстріляти" ворота. Два пенальті були призначенні після неуважної гри футболістів. Помилка захисників "Вольфсбурга" призвела до переможного голу Маркоса Антоніо. Команди більше грали завдяки помилкам суперника, ніж створювали щось самі.

"Шахтар" міг закривати питання переможця пари вже в Німеччині. Донеччани контролювали гру у першому таймі, створювали моменти біля воріт суперника, у другому таймі проводили швидкі контратаки. "Гірники" були ближчі до третього голу у ворота суперників, ніж "Вольфсбург" до нічиєї.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА перенесе Лігу чемпіонів та Лігу Європи на літо - ЗМІ

Матч -відповідь відбудеться 19 березня в Харкові.


Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" міг досягти більшого у Вольфсбургу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути